Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

panowie jak sprawic aby object light dzialal

daje kule wskazuje ja aabs\'em i nic

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chcialbym cos pomoc, ale nie mam takiej opcji u siebie! Czy \"Object Light\" to jakis typ oswietlenia w CREATE / LIGHTS / finalRender ???? Kiedys chyba cos takiego tam widzialem, ale w swoim maxie nigdy nie mialem nic wiecej oprocz Cylinder i Rectangle light:(

A moze ktos wie co trzeba zrobic zeby dostac nowe typy \"finalowych\" lamp????

Napisano

Hmm to dziwne, bo cylinder i rectlight doszly dopiero w kolejnych latkach, a objectlight i particlelight sa od poczatku w fR. Zdaje sie ze te swiatla laduja sie wraz z plikiem luma.dlo

Napisano

... Dzieki Piotrze za oswiecenie mojego ciemnego umyslu! Okazalo sie ze zawsze nadpisywalem plik Luma starsza wersja z pakietu POS\'a myslac ze tez musi byc zcrackowany tak jak Optic i Pyrocluster. Teraz juz mam wszystkie 4 lampy finala! :)

A zeby obiekt zaswiecil to oprocz PICK-niecia go, nalezy jeszcze zaznaczyc \"Self Light\" w parametrach fRObject Light Globals. Reszty funkcji nie testowalem bo na razie nie uzywam swiecacych obiektow...

Pozdr

Napisano
  • Autor

niestety nie dziala

mam tylko kule jako zrodlo swiatla nie ma ni oprocz niej na scenie

po renderze mam zarny viewport pomimo ze na kuli jest material finala i dalem self light

moge wyslac scene poczta

Napisano

Nie mam pojecia co moze byc zle, dzis bawilem sie ta opcja \"na powaznie\" i wszystko dziala bez problemow! jak chcesz to rzuc mi scene mailem - tylko spakowana !!!

pozdr