adam_m Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Witam, rozpocząłem naukę vray i pierwszy problem. Scena renderuje się "ciemno". Przerobiłem kilkanaście tutoriali +opis z vray.info i efekt bez zmian. Ustawienia: światło target direct m=1 AA: -2 / 3 INDIRECT: primary: irradiance map=1 /secondary: light cache=0,7 max/min: -3/0 hsp/interp/clr: 50/20/0,3 COLR MAPPING: exponental: 1/1 ciemność 2/200 coś widać ale niebo przepalone. Default lights off physical camera Co jest z ustawieniami nie tak, że widać tylko ciemność?
Touch Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Spróbuj na normalnej kamerze najpierw poćwiczyć;)
JunioR Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 spróbuj w kamerze vraya: iso na 300 shutter na 150 a później podciągaj lub zniżaj
adam_m Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 Próbowałem kamerę vray (iso do 800) i maxową target i efekt jest jak na załączonym obrazku. To musi być cos z ustawieniami. Tak jakby Default lights były włączone, a nie są. Co to może być?
JunioR Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 to f- number daj na 1 i sprawdz czy przepala scene. albo zamiast directa, sun`a. 1
adam_m Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 Przepala niebo, ale jest juz zdecydowanie lepiej (jaśniej). Ściany budynku są blade, brakuje naturalnego światła słonecznego. Co zrobić aby dodać tego realizmu?
Rekomendowane odpowiedzi