Kolin101 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Nie mogłem sformułować tematu więc dałem taki jaki jest, a dokładniej mi ot o chodzi jak coś takiego zrobić jak części ciała w bipedzie, czyli jak połączyć dwa obiekty, tak żebym jak ruszam jednym to drugi do jego ruchów się dopasowywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 link, LookAtConstrain+F1 p.s. + duży innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 greg....juz było obmawiane z autorem poza forum....ale "nie działało" :/ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 JmTm00 noże się pochwalicie, co omawialiście to bedzie można inne sposoby szukać. A na marginesie bipeda w inny(banalny) sposób można osiągnąć za pomoca ....bone:) i nie wmówisz mi że nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 omawialismy "link constraint" ale smiem twierdzic ze moglo nie dzialac przez złe pivoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Też miałem z tym godzinne przeprawy, ale polecam tutuki na tłoki - ja bynajmniej dużo z nich skorzystałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 No po prostu działa ale inaczej niż w bipedzie i nie można więcej nić dwóch obiektów połączyć bo inaczej się rozłączają i trzeba ten obiekt zaznaczyć żeby działało który pierwszy w linkowaniu się zaznaczyło. Więc nie działa tak jakbym chciał. Więc napiszę tak: Mam powiedzmy garaż... P.S a i nie działa to na ruch tylko na rotację bo jak ruszam to się nic z drugim obiektem nie dzieje. Wracając do garażu: To mam ten garaż i chcę odłączyć do niego tak drzwi (dokładnie do jednego z końców dachu) żeby te drzwi jak je np do góry poruszę to jedna część będzie zostawała przy tym dachu, a druga będzie się podnosić. Objaśnienie "rysunkowe" : Najpierw drzwi są tak: O kurde coś z tymi rysunkami nie wyszło jak wysłałem wiadomość więc obędzie się bez nich Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem ;-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tw22 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Właśnie o coś takiego mi chodzi tylko że ja chcę połączyć części ciała postaci :) Jak mam to zrobić? Może jakiś mały tutorial lub link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi