Napisano 20 Luty 200421 l mam jedno bardzo proste pytanie bo nie moge nigdzie doszukac sie odpowiedzi ;-( jak polaczyc ze soba dwa spliney... wiem ze nalezy przekonwertowac je do editable spline (przejsc do poziomu vertex) potem skozystac z attach mult. i na koniec weld... ale to dziala tylko jak sa wolne wierzcholki a co zrobic kiedy spliney stykaja sie ze soba krawedziami ktore po polaczeniu maja stac sie jedna wspolna dla obu...
Napisano 20 Luty 200421 l Dobrze by było jakbyś wrzucił też jakiegoś screena, będzie łatwiej o pomoc.
Napisano 20 Luty 200421 l Autor chodzi mi o to jak polaczyc np te dwa kwadraty tak zebym nie musial usowac lini z pomiedzy nich
Napisano 20 Luty 200421 l Z jednego vertexa moga wychodzic tylko dwie linie... Jęsli nie chcesz usuwać linii pomiedzy nimi to skorzystać możesz z fukcji fuse, jednak to vertexów nie połączy, jedynie przesunie w jedno miejsce. Nie wiem, w jakim celu potrzebujesz czegoś takiego.... jeśli chodzi o skorzystanie z surface, to wystarczy jedną z tych wspólnych krawędzi usunąć, skorzystać z fuse tak jak wcześniej wspomniałem i surface bez problemu zadziała... jesli chodzi o inne zastosowanie w którym fuse Ciebie nie satysfakcjonuje, to opisz to konkretniej.
Napisano 20 Luty 200421 l Autor thx za szybka odpowiedz... mniej wiecej o to mi chodzilo... narazie potrzebuje to teoretycznie do niczego bo sie ucze i probuje roznych mozliwosci zebym w przyszlosci wiedzial co jak najlepiej robic... jak narazie zaczalem robic 3 projekty i wszystkie juz usunalem bo zaden mi nie wychodzil tak jakbym tego chcial ;-p