Napisano 20 Luty 200421 l Zrobiłem prace na konkurs i niewiem co w nich zmienić, prosze o sugestie. Temat konkursu: \"Nic mi więcej nie potrzeba, oprócz...\"
Napisano 21 Luty 200421 l Po kolei: \"to\" zielone z deską - dobre, rozmazane - niebardzo, czerwone \"cos\" - nawet bardzo niezle, a pomieszczenie z kula - tez niezle, ale to tylko moje zdanie :) Dwoch obrazkow nie moge zobaczyc (z3 i z4)
Napisano 21 Luty 200421 l Pamietaj ze musisz miec licencje na 3ds... Na moje oko to raczej marne twoje szanse w tym konkursie, ale zycze powodzednia, inna sprawa zed to zzierstwo brac 100zł za udzial w konkursie... :)
Napisano 21 Luty 200421 l Autor Dzięki !!!!! Nie 100 tylko 50 (moja szkoła za to płaci). Wiem że niemam szans a na konkursie mi nie zależy tylko chce mieć plusy u wychowawczyni(uczy informatyki), licęcji nie musze miec bo powiem że korzystałem z dema.Wiesz coś na temat tego konkursu?(ile osób zgłasza prace ?) bo ja biore w nim udział poraz pierwszy. I mógł byś mi powiedzieć co mam zmienić?
Napisano 21 Luty 200421 l Praca z kulka i czarnym sufitem bardzo mi sie podoba - to tak ogolnie moge podsumowac:) Tego z deska raczej nie pokazuj - koszmarne kolory i bez pomyslu. Wiecej? A jakos nie mam dzisiaj dnia do konstruktywnej krytyki:) pozdro
Napisano 21 Luty 200421 l zgodzę się z MareG\'iem. ponad to, prace jakieś dziwne mi się wydają; sam program robi więcej od ciebie. oświetlenia w prackach z tym pomieszczeniem praktycznie nie ma. \'krwinki\' wypadają najlepiej.
Napisano 21 Luty 200421 l Kulka najlepsza z tych wszystkich. W krwinkach mógł byś wycągnąć tę jedną krwinkę z tej żyły bo się strasznie wcieła i nałożyć na nie materiał typu falloff.
Napisano 21 Luty 200421 l tak, narazie 50, ale jezeli sie dostaniesz do 2 etapu to juz 100 :) sorry, ale dopiero teraz zobaczylem \"kulę\" i jestem na \"Tak\" (wczesniej widzialem tylko deske...)
Napisano 21 Luty 200421 l Autor 1 Diękuje za opinie. 2 Krwinki te emituje Particle Flow, któremu dodałem Collision do którego przypisałem UDeflektor z kolej któremu przypisałem tą żyłe(Tube),krwinki się odbijają ale dopiero jak wpadną do połowy. Wiecie może jak to zrobić żeby krwinka odbijała się siatką a nie środkiem ? 3 MareG mógł byś mi napisać na jakie kolory zmienić tą prace. 4 Moja wychowawczyni poradziła mi żebym tą deske wtopił w tło, spróbowałem to rozmyciem ale jak widać nie wyszło to za pięknie, może ktoś mi udzieliś jakiejś porady? 5 Tego falloff mam dać diffuse czy pod reflection
Napisano 22 Luty 200421 l Autor Wszystkie prace wykonałem w 3dsmax Rendery: Deska - scanline Żyła - scanline Muzeum - mental ray A te muzeum z sietką stworzyłem w Photoshop-ie(najpierw wyrenderowałem sitke w max a potem w photoshop-ie zrobiłem przejścię) Prosze dzielcie się opinią.
Napisano 22 Luty 200421 l Jol apropo deski, cos masz z trakami zjebane, jezdzisz? Bo ja kiedys jezdzilem i niewiem czemu traki sa ustawione w \"tym samsym kierunku? kingppinem czy jak sie ta sróba nazywala powiny byc do srodka zkierowane... no chyba ze teraz To sie je tak mątuje pozdro i powodzenia.
Napisano 22 Luty 200421 l Daj czerwono białego falloff pod diffuse. Krwinki przekonwertuj na editable poly i powyciągaj je z żyły ręcznie.
Napisano 22 Luty 200421 l Autor Prosze napiszcie mi jakieś porady sig82 masz racje wtopiłem z tymi trakami Master Kiełbaster jak można przekąwertować cząsteczki na editable poly?
Napisano 22 Luty 200421 l Się da albo i nie :) W takim razie proponuję sklonować żyłę i zmniejszyć trochę tą która jest deflectorem a następnie ją ukryć :)
Napisano 23 Luty 200421 l Kurde a mi ta zyla sie podoba najbardziej, popracuj bardziej nad materialami (troche bumpa i jakas ilumianacja z maska fallof) a reszta nie jest ciekawa w ogole :/
Napisano 23 Luty 200421 l Autor Dodałem do self ilumination falloff i na tym zakącze prace teraz pomórzcie mi wybrać trzy najlepsze prace!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 23 Luty 200421 l Moim skromnym zdankiem wersja pierwsza wygląda duużo lepiej (szarość jakoś tu nie pasuje) i faktycznie ten sufit taki jakiś czarny (zazwyczaj są białe, no chyba, że on czarny ma być to ja sie nie wtrącam:D ) życzę powodzenia!!
Napisano 24 Luty 200421 l Co to za gówno stworzyłeś ? -decha hyba od srocza -krwinki z dupy małej dziewczynki -a kulka jak ta lala lepiej usuń to bo zaśmiecasz post do następnego razu...
Napisano 25 Luty 200421 l Autor Otto efekt pracy Cine_fx na ten sam konkurs http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9336 (Polecan zagrode dla świń na 3 obrazku). Sorry za brak fot. ,mam problemy i postaram się jak najszybciej to naprawić.