kross12 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Zrobiłem prace na konkurs i niewiem co w nich zmienić, prosze o sugestie. Temat konkursu: \"Nic mi więcej nie potrzeba, oprócz...\"
Mulczas Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Po kolei: \"to\" zielone z deską - dobre, rozmazane - niebardzo, czerwone \"cos\" - nawet bardzo niezle, a pomieszczenie z kula - tez niezle, ale to tylko moje zdanie :) Dwoch obrazkow nie moge zobaczyc (z3 i z4)
Mateusz Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Pamietaj ze musisz miec licencje na 3ds... Na moje oko to raczej marne twoje szanse w tym konkursie, ale zycze powodzednia, inna sprawa zed to zzierstwo brac 100zł za udzial w konkursie... :)
Gość _Kreska_ Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 z kulka podoba mi sie, placisz 100 zl za wystawienie prac?
kross12 Napisano 21 Luty 2004 Autor Napisano 21 Luty 2004 Dzięki !!!!! Nie 100 tylko 50 (moja szkoła za to płaci). Wiem że niemam szans a na konkursie mi nie zależy tylko chce mieć plusy u wychowawczyni(uczy informatyki), licęcji nie musze miec bo powiem że korzystałem z dema.Wiesz coś na temat tego konkursu?(ile osób zgłasza prace ?) bo ja biore w nim udział poraz pierwszy. I mógł byś mi powiedzieć co mam zmienić?
MareG Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Praca z kulka i czarnym sufitem bardzo mi sie podoba - to tak ogolnie moge podsumowac:) Tego z deska raczej nie pokazuj - koszmarne kolory i bez pomyslu. Wiecej? A jakos nie mam dzisiaj dnia do konstruktywnej krytyki:) pozdro
nuriel Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 zgodzę się z MareG\'iem. ponad to, prace jakieś dziwne mi się wydają; sam program robi więcej od ciebie. oświetlenia w prackach z tym pomieszczeniem praktycznie nie ma. \'krwinki\' wypadają najlepiej.
Master Kiełbaster Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Kulka najlepsza z tych wszystkich. W krwinkach mógł byś wycągnąć tę jedną krwinkę z tej żyły bo się strasznie wcieła i nałożyć na nie materiał typu falloff.
Mateusz Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 tak, narazie 50, ale jezeli sie dostaniesz do 2 etapu to juz 100 :) sorry, ale dopiero teraz zobaczylem \"kulę\" i jestem na \"Tak\" (wczesniej widzialem tylko deske...)
kross12 Napisano 21 Luty 2004 Autor Napisano 21 Luty 2004 1 Diękuje za opinie. 2 Krwinki te emituje Particle Flow, któremu dodałem Collision do którego przypisałem UDeflektor z kolej któremu przypisałem tą żyłe(Tube),krwinki się odbijają ale dopiero jak wpadną do połowy. Wiecie może jak to zrobić żeby krwinka odbijała się siatką a nie środkiem ? 3 MareG mógł byś mi napisać na jakie kolory zmienić tą prace. 4 Moja wychowawczyni poradziła mi żebym tą deske wtopił w tło, spróbowałem to rozmyciem ale jak widać nie wyszło to za pięknie, może ktoś mi udzieliś jakiejś porady? 5 Tego falloff mam dać diffuse czy pod reflection
kross12 Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 Wszystkie prace wykonałem w 3dsmax Rendery: Deska - scanline Żyła - scanline Muzeum - mental ray A te muzeum z sietką stworzyłem w Photoshop-ie(najpierw wyrenderowałem sitke w max a potem w photoshop-ie zrobiłem przejścię) Prosze dzielcie się opinią.
sigoon82 Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Jol apropo deski, cos masz z trakami zjebane, jezdzisz? Bo ja kiedys jezdzilem i niewiem czemu traki sa ustawione w \"tym samsym kierunku? kingppinem czy jak sie ta sróba nazywala powiny byc do srodka zkierowane... no chyba ze teraz To sie je tak mątuje pozdro i powodzenia.
MaggeM Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Cieniutko Nie wygrasz :) Zero szans...ale powodzenia [lol2]
Master Kiełbaster Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Daj czerwono białego falloff pod diffuse. Krwinki przekonwertuj na editable poly i powyciągaj je z żyły ręcznie.
kross12 Napisano 22 Luty 2004 Autor Napisano 22 Luty 2004 Prosze napiszcie mi jakieś porady sig82 masz racje wtopiłem z tymi trakami Master Kiełbaster jak można przekąwertować cząsteczki na editable poly?
Master Kiełbaster Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Się da albo i nie :) W takim razie proponuję sklonować żyłę i zmniejszyć trochę tą która jest deflectorem a następnie ją ukryć :)
Leru Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Kurde a mi ta zyla sie podoba najbardziej, popracuj bardziej nad materialami (troche bumpa i jakas ilumianacja z maska fallof) a reszta nie jest ciekawa w ogole :/
kross12 Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 Dodałem do self ilumination falloff i na tym zakącze prace teraz pomórzcie mi wybrać trzy najlepsze prace!!!!!!!!!!!!!!
mort1 Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Moim skromnym zdankiem wersja pierwsza wygląda duużo lepiej (szarość jakoś tu nie pasuje) i faktycznie ten sufit taki jakiś czarny (zazwyczaj są białe, no chyba, że on czarny ma być to ja sie nie wtrącam:D ) życzę powodzenia!!
Cine FX Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Co to za gówno stworzyłeś ? -decha hyba od srocza -krwinki z dupy małej dziewczynki -a kulka jak ta lala lepiej usuń to bo zaśmiecasz post do następnego razu...
xMark Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 wow cine_fx jakie ostre slowa. pokaz co ty stworzyles
kross12 Napisano 25 Luty 2004 Autor Napisano 25 Luty 2004 Otto efekt pracy Cine_fx na ten sam konkurs http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9336 (Polecan zagrode dla świń na 3 obrazku). Sorry za brak fot. ,mam problemy i postaram się jak najszybciej to naprawić.
Rekomendowane odpowiedzi