Napisano 21 Luty 200421 l I znów powraca temat monitora , mam okolo 1200 zł, i chcialbym zainwestowac w 19\'\'. Zainteresował mnie NEC FE991SB ale spojrzalem tez na FE990. Ten droższy ma parametry podobne ale kineskop Clear Flat (FE991 - diamondtron) Nie wiem ale chyba warto dołożyć te 2 stówki. Proszę o opinie , najlepiej posiadaczy , bo podejrzane są da mnie same 10 na http://sklep.benchmark.pl/ :):):) A może kupić wypasioną 17\'\' ?? Ewentualnie może inny producent ? Z góry dzięki za rady.
Napisano 23 Luty 200421 l nie posiadam monitora NEC jednak posiadam Mitsubishi blizniaczej firmy, nie wiem jak z obrazem NEC-a ale kineskopy Mitsubishi robi bardzo dobre (BARCO uzywa kineskopow tej firmy...) jednak monitor i monitor nawet ten sam model moze miec rozna jakosc obrazu wiec oceny ocenami a i tak powinienes zobaczyc jak dziala... z moich wlasnych doswiadczen moge powiedziec ze obraz mam ostry aczkolwiek LG ma ciut ostrzejszy, natomiast geometria i rownomiernosc kolorow lepsza od LG, na calej przestrzeni obrazu idealnie, nawet w rogach pozdrawiam ps w komputroniku ten drozszy kosztuje 1200 :) wiec nie musisz dokladac :) ps. to ze LG ma ciut ostrzejszy nie znaczy ze moj jest BE, jestem wrazliwy na tym punkcie i jak dla mnie ostrosc mojego jest bardzo dobra :)