RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Cześć:) Pierwszy post w tym dziale i pierwsza poważniejsza postać jaką malowałem. I kurczę zdaję sobie sprawę, że mało straszna...Czekam na wasze podpowiedzi w związku z tym co zrobić by była bardziej koszmarrrrrna:D Pozdro:) -------------------------- Koniec: Pozdro!:) Edytowane 18 Wrzesień 2008 przez RaVirr
nicponim Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 no ze straszna nie jest to chyba racja...szczegolnie to komiczne nogi... korpus ok,ale nogi i łeb(a raczej jego brak) do poprawy.
RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 Już nóżki wyrzuciłem i robię nowe. Zajebiste będą ;D
ortheza Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 najlepszy efekt sie uzyskuje laczac to co znane w jakis przedziwnych kombinacjach. jesli dajesz kupe malo okreslonych elementow nie bedziesz mial efektu strasznosci. koszmar to wykrzywienie wypaczenie rzeczywistosci. zacznij lepiej od relistycznej postaci a potem jajakos powykrecaj zerknij sobie na "Th thing" :)
RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Takie o wyszło, nogi do zrobienia jeszcze, możliwe parę przeróbek, jeszcze trochę detalu.. ortheza Pewnie już w tym rysunku nie uzyskam efektu straszności (ale się postaram jak umiem!:) ), a lenia mam by malować coś nowego.. To skończę, a później zobaczymy czy będę miał wystarczająco dużo sił by zacząć od nowa:) Dzięki! Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez RaVirr
RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 I to by bylo na tyle: Proszę o komentarze co ewentualnie usprawnić i czy w ogóle nie zabrać się za coś innego..:)
kuna_sFb Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Czy zabierac sie za cos innego? Jesli masz czas, to jasne stary. Bogatszy o doswiadczenia nabyte przy tym potworku, na pewno cos fajnego jeszcze nasmarujesz:] A jesli chodzi konkretnie o te pracke, to proponowalbym jeszczei popracowac nad strasznoscia (co i ja usilnie staram sie dzis robic:p)..moze to kwestia faktury, nie wiem. bo sama postac (jej forma) przypadla mi do gustu. pozdro
RaVirr Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 No cóż, popełniłem taki potworny portrecik jako odskocznie, chyba teraz wrócę do tego brzydala wyżej, trzeba go "ukoszmarnić" :D
nicponim Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 no juz morda bardziej koszmarna, moze tą chuste daj na calosci oczu,bo te okrąglaki raczej smiechowato wygladają;] b.fajnie czuc mięsistosc wnętrznosci;]
RaVirr Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 Lepiej jest..: Chyba to będę kontynuował bo w regulaminie nie jest napisane, że ma być cała postać ;] Ukoszmarnię to tak jak tylko potrafię ^^
nicponim Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 to ma byc koncept, wiec jezeli u ciebie koszmar to "głowa" to smaruj dalej;]
RaVirr Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 (edytowane) "TYP: CONCEPTART" Tego nie zauważyłem ^^ Spoko, postać mam, głowę też mam, więc gitara. Teraz to tylko ujednolicić trzeba :D EDIT: Właściwie koniec (główka, przód, plecki które po prostu "odwaliłem" :/): Edytowane 18 Wrzesień 2008 przez RaVirr
RaVirr Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 Wiem...ale od jutra zaczynam się bawić i tak do 28 (wyjazd na studia) więc bardzo możliwe, że nic przez ten czas nie zrobię.. Wolę się ubezpieczyć ^^ W każdym razie jeśli coś jeszcze nasmaruję to nie omieszkam wrzucić:) Pozdro!:)
leander Napisano 29 Wrzesień 2008 Napisano 29 Wrzesień 2008 Dobrze Ci idzie wchodzenie w detal. Z bryla tez nie masz problemow. Troche kiepsko, ze postac i portret sa troche drewniane, sztywne. To chyba przez brak jakis napieć. Np na portrecie jak sie szczerzy to "usta" rozchylaja sie rownomiernie do boku, sa okragle, nie czuc miesni i sciegien na twarzy, ktore za ten grymas odpowiadaja. To samo przy postaci duzej - krzyczy, ale wszystkie obiekty wokol głowy sa statyczne. Warto, zeby tez jakos sie ozywialy, naciągaly, zabarwialy, pod wplywem napicia, ktore sie tam ogniskuje.
Rekomendowane odpowiedzi