Napisano 17 Wrzesień 200816 l Witam! Mam taki oto kod w AS: http://paste-it.net/public/i8929ea/ Flash nie wywala mi zadnego bledu, ale dzialanie strony zatrzymuje sie wlasnie na tym interwale :( same linijki interwalu poza petla dzialaja rewelacyjnie. nie wiem co z tym zrobic... A moze ktos zna inna metode wstrzymania wykonywania kodu przez okreslony czas? bede wdzieczny za kazda pomoc pozdrawiam!
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Właśnie się obudziłem, więc nie za bardzo jestem w stanie zczaić o co Ci chodzi w tym kodzie... Ale jedno mi się od razu rzuca w oczy - może to Ci coś wyjaśni.. W "for" definiujesz funkcję function odtwarzaj() { clearInterval(czekaj); gotoAndPlay(numer_klatki); spis = "ukryty"; _root.prev_btn.enabled = true; _root.next_btn.enabled = true; } .. W ten sposób nie wywołasz jej tylko zdefinujesz ją.. wrzuć to gdzieś na początku, poza "forem" i daj tylko wywołanie tej funkcji. jeżeli już np. odtwarzaj();... ale czekaj - z tego co widzę to ty ją w setInterval wołasz, więc jak on ma wiedzieć co to za funkcja skoro deklarujesz ją po setInterval ?! Po porostu wywal na przód deklaracje funkcji.
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Czyli to co mówili koledzy: var numer_klatki:Number = _currentframe; var spis = "widoczny"; function odtwarzaj() { trace("wywołanie funkcji odtwarzaj"); gotoAndPlay(numer_klatki); spis = "ukryty"; _root.prev_btn.enabled = true; _root.next_btn.enabled = true; clearInterval(czekaj); } next_btn.onRelease = function() { _root.prev_btn.enabled = false; _root.next_btn.enabled = false; numer_klatki++; if (spis == "widoczny") { _root.animacja.gotoAndPlay("_zjazd") czas = 2200; czekaj = setInterval("odtwarzaj", czas ); } else { gotoAndPlay(numer_klatki); _root.prev_btn.enabled = true; _root.next_btn.enabled = true; } } sprawdź czy działa trace, chyba się nie pomyliłem