Napisano 22 Listopad 200222 l zacznijmy od tego ,ze jestem szczesliwym uzytkownikiem Max\'a 4... :D niedawno zaczalem bawic sie we wzbogacanie moich \"dziel\" o owlosienie... i tu pojawil sie maly problem... wloski (a wlasciwie FUTERKO) nie chca sie wyginac pod wplywem Gravity... podejrzewam, ze problem tkwi w ustawieniach w zakladce Dynamics shag\'a... jakie opcje musza byc wlaczone, zeby futerko sie wyginalo?
Napisano 22 Listopad 200222 l Zdaje się, że napiszę tutka na ten temat, bo inaczej, bez rysunków się nie obejdzie. :) Nie wiem co Ľle robisz, w zakładce dynamik jest miejsce na wstawienie grawitacji. Nie robisz linkowania ani linkowania warpów. Zwyczajnie wciskasz i wybierasz. Ustawiasz deflectora jako obiekt emiter. Potem opcję pre-calculated i wł±czasz calculate. Po jakim¶ czasie wszystko będzie OK. Sory, że nie odpisuje na GG ale nie miałem czasu zajżeć ostatnio do maxa. Ale możę przez weekend napiszę tego tutka i wy¶lę do Adka:)
Napisano 22 Listopad 200222 l witam!!! Sorki ze sie tak wepne ale widze becry ze dostales maly awansik :-)))))) gratulacje
Napisano 22 Listopad 200222 l Autor Bacry--->Dzieki, bedzie milo... Klicek--->jak juz pisalem Ci na U2U, cos jest nie halo z tym serwerem, nie mozesz mi tego mailem podeslac? p.s. Bacry, czemu ten Twoj charakter przypomina Stinga? ;)
Napisano 22 Listopad 200222 l Klicek: Nie ma za co staro¶ć nie rado¶ć:D Booms: Sting? ha... nie wiedziałem, że Sting jest do mnie podobny, porównywali mnie tylko do Bono:D
Napisano 23 Listopad 200222 l Autor Bacry: mheh... :P moze to po prostu gra swiatel... ;) p.s. czemu wszyscy mysla, ze jestem booms? tam jest tylko jedno \"o\" to jest bOms... :cool:
Napisano 25 Listopad 200222 l Boms, sory ale tutek jeszcze nie jest gotowy. Tekst już jest napisany muszę tylko dorobić rysunki:) Niestety weekend obfitował w spotkania towarzyskie i nie zd±żyłem na czas:)
Napisano 25 Listopad 200222 l Autor Dzieki, Bacry... az tak sie nie pali... ;) poza tym zaczalem juz modelowac postac surfera... w zalozeniu ma przypominac mnie... aczkolwiek nie wiem w jakim stopniu mi sie to uda... :D anyway... mam juz korpus (siedzialem kilka godzin z moimi dwoma zdjeciami i atlasem anatomicznym...) jeszcze tylko dlonie no i glowa (z moim tempem pracy jakies 2 tygodnie... :P)... jak zrobie postac, postaram sie wrzucic to na WIP\'a... moze otrzymam jakies cenne wskazowki, tudziez uwagi, ze jest do bani... :P no, nic narazie. jeszcze raz dzieki...
Napisano 6 Lipiec 200321 l probowalem robic wedlug twoich wsakzowek bacry poniewaz mam taki sam problem jak boms wiec zrobilem gravity i dodalem w dynamicsach shag fura zaznaczylem pre-calculate i nacislem calculate jednak to nic nie dalo napewno cos jeszcze robie zle jesli by ci to nie sprawilo klopotu to poslij mi na maila screena z zaznaczonymi odpowiedni opcjami albbo jesli ci to nie przeszkadza to ja ci posle mojego screena i powiesz mi co jest nie tak
Napisano 29 Grudzień 200321 l A wybrales winda ? w opcjach dynamics ? mozna jeszcze grawity dodac ! O i przesun sowak na dalsza klatke po tym jak zkalkulowales ! Bo na pierwszej nie widac ruznicy ! Pozdro :D