Trybal Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam... Wczoraj coś mnie wzięło na zrobienie świecznika ^^ Mam już podstawkę. Jednak nie mogę uzyskać realistycznego efektu mosiądzu (nie wiem czy to mosiądz ^^ tak mi się przynajmniej wydaje :P). Chodzi mi o to by uzyskać mniej więcej taki efekt materiału... A tu sama podstawka wykonana przez mnie. Efekt jest dosyć mierny i daleki od tego na zdjęciu :P Proszę o pomoc i z góry dziękuję :) Edytowane 20 Wrzesień 2008 przez Trybal
mirach Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Material musi co odbijac, moze sproboj testowac w jakims HDR w enviro. Tak samo nie zalatwisz to 1 prostym materialem. Zauwaz ze w zaglebieniach jest zupelnie inny kolor niz na plaskich powieszchniach, a jeszcze inny tam gdzie jest wytarty. Podobnie z poziomem odbic. Mozna bawic sie jakims dirtem czy cravity map (czy jak to sie tam zwie) i na jego podstawie namalowac mapki odbic i zmian koloru.
Trybal Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Udało mi się jedynie coś takiego wymodzić :/
Gość AT7 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Daj moze mocniejsze światło, większe refleksje materiału. No i przedewszystkim teksture, chodzi mi o te czarne plamy na real obrazku.
mirach Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Udało mi się jedynie coś takiego wymodzić :/ modz dalej, widac ze nie postarales sie o narysowanie pozadnej textury tylko walnoles jakis dowolny bump.
Eden-3d Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 efekt baaaardzoo daleki od refki,zrob podstawke od nowa idealnie jak jest na refce w ten sposob bendziesz wyrabial w sobie nawyk aby wszystko robic dokladnie i starannie..pozdro
Rekomendowane odpowiedzi