Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam...

Wczoraj coś mnie wzięło na zrobienie świecznika ^^

Mam już podstawkę. Jednak nie mogę uzyskać realistycznego efektu mosiądzu (nie wiem czy to mosiądz ^^ tak mi się przynajmniej wydaje :P). Chodzi mi o to by uzyskać mniej więcej taki efekt materiału...

06f82891b673d304.jpg

A tu sama podstawka wykonana przez mnie. Efekt jest dosyć mierny i daleki od tego na zdjęciu :P

dc84294f77ffd4c9.png

Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

Edytowane przez Trybal

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Material musi co odbijac, moze sproboj testowac w jakims HDR w enviro.

Tak samo nie zalatwisz to 1 prostym materialem. Zauwaz ze w zaglebieniach jest zupelnie inny kolor niz na plaskich powieszchniach, a jeszcze inny tam gdzie jest wytarty. Podobnie z poziomem odbic.

Mozna bawic sie jakims dirtem czy cravity map (czy jak to sie tam zwie) i na jego podstawie namalowac mapki odbic i zmian koloru.

Napisano

Daj moze mocniejsze światło, większe refleksje materiału. No i przedewszystkim teksture, chodzi mi o te czarne plamy na real obrazku.

Napisano
Udało mi się jedynie coś takiego wymodzić :/

modz dalej, widac ze nie postarales sie o narysowanie pozadnej textury tylko walnoles jakis dowolny bump.

Napisano

efekt baaaardzoo daleki od refki,zrob podstawke od nowa idealnie jak jest na refce w ten sposob bendziesz wyrabial w sobie nawyk aby wszystko robic dokladnie i starannie..pozdro