k_gabra Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 (edytowane) Wymodelowalem sobie takie cos, teraz materialy i oswietlenie... pierwsza moja wizka, czy dobrze by bylo oswietlac ja VrayLight'em? dopiero img mi stronka zaczela dzialac, a wiec wyglada to tak... pozniej podrzoce troche inaczej oswietlone, aczkolwiek przepalone Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez k_gabra
k_gabra Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Napisano 23 Wrzesień 2008 jedna krawedz stolu niespasowana, ale poprawilem to juz dlaczego sa takie na scianach plany roznokolorowe?
khatake Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 poniewaz uzytkownik nie wie jak dziala v-ray ;] pogrzeb w ustawieniach globalnej iluminacji ew. poczytaj o v rayu. nie znam sie na nim wiec niewiele pomoge. moze zacznij od mental raya. znajdziesz w necie mase tutkow o gi(global ilumination) i fg (final gathering).a poza tym nie bierz sie za takie rzeczy jak oswietlenie poki nie skonczysz modelowac wszystkiego.
Temporal Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Widze ziarno ale GI cos nie bardzo chyba ze to swiatlo jest tak slabo rozproszone ze ma sie wrazenie ze rozproszenia nie ma. Moze video tutoriale z mojego podpisu ci pomoga. Jeszcze polecam stronke http://www.spot3d.com
k_gabra Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Napisano 23 Wrzesień 2008 wlasnie z twojego tutka korzystam cos tam.... a co do tego modelowania to chce oswietlic pozniej robic tekstury i pozniej dokladac kolejne modele tj. jakis talezyk, nozyk popielniczkie...
Rekomendowane odpowiedzi