Napisano 23 Wrzesień 200816 l Wymodelowalem sobie takie cos, teraz materialy i oswietlenie... pierwsza moja wizka, czy dobrze by bylo oswietlac ja VrayLight'em? dopiero img mi stronka zaczela dzialac, a wiec wyglada to tak... pozniej podrzoce troche inaczej oswietlone, aczkolwiek przepalone Edytowane 23 Wrzesień 200816 l przez k_gabra
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Autor jedna krawedz stolu niespasowana, ale poprawilem to juz dlaczego sa takie na scianach plany roznokolorowe?
Napisano 23 Wrzesień 200816 l poniewaz uzytkownik nie wie jak dziala v-ray ;] pogrzeb w ustawieniach globalnej iluminacji ew. poczytaj o v rayu. nie znam sie na nim wiec niewiele pomoge. moze zacznij od mental raya. znajdziesz w necie mase tutkow o gi(global ilumination) i fg (final gathering).a poza tym nie bierz sie za takie rzeczy jak oswietlenie poki nie skonczysz modelowac wszystkiego.
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Widze ziarno ale GI cos nie bardzo chyba ze to swiatlo jest tak slabo rozproszone ze ma sie wrazenie ze rozproszenia nie ma. Moze video tutoriale z mojego podpisu ci pomoga. Jeszcze polecam stronke http://www.spot3d.com
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Autor wlasnie z twojego tutka korzystam cos tam.... a co do tego modelowania to chce oswietlic pozniej robic tekstury i pozniej dokladac kolejne modele tj. jakis talezyk, nozyk popielniczkie...