Napisano 26 Wrzesień 200816 l Do tej pory bylem posiadaczem HP DesignJet 100... Drukarka bardzo leciwa i mozna tak powiedziec.. umiera smiercia naturalna.. I tutaj mam prosbe.. Moze mi ktos polecic jakas drukarke? Przede wszystkim ma byc niezawodna. Przeznaczenie, to glownie wydruki z AutoCADa do formatu A2 (ew. mozliwosc wydrukowania A1, ale to nie jest wymagane), ale i dobrze, jakby w miare ladnie potrafila wydrukowac zdjecia. Kwota, ktora moge przeznaczyc na taki cel.. to 5000-7000 zl. z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200816 l Jakiś DesignJet tylko, że nowszy ;] W pracy mamy DesignJet 500. To akurat format A1 A0. Co do jakości wydruku. Z AutoCADa bez zarzutu. Zdjęcia. Hmmm no da sie, nawet widać co na nich jest, ale jakością nie powalają. Ploter jednak nie do końca się do tego nadaje ;] Pozdr.
Napisano 4 Październik 200816 l Podepne sie pod temat. Szukam od dłuzszego czasu drukarki A3 do wydruków z cada. Chce kupić cos taniego. Myślałem o takiej laserówce:http://www.allegro.pl/item449066420_hp_5000_a3_i_a4_nowy_pelny_toner_i_nowy_beben.html chodzi o to żeby wydrukować czasem rzut na zajęcia - więc ważne żeby dobrze oddawała grubości linii. W opisie piszą, że bęben jest nowy. Pozatym duże znaczenie ma koszt eksploatacji. Dobry pomysł?