Guest Nymphetamine Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Witam, mam problem, z którym spotykam się po raz drugi, i nie mogę sobie z nim poradzić:/ Mianowicie, wykonuje tutorial, w którym muszę zmienić Basic Parametres, takie jak Shininess, Shin. Strenght, Self Illumination i Opacity. Problem polega na tym, że w moich Basic Parameters w Material Editorze nie mam takich opcji. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak je włączyć? Pozdrawiam
zgred Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 to jest jakas starsza werjsa 3dmax'a, Self Illumination i Opacity masz tak samo nazwane, ale bez zmian zostawiasz i tak, a shininess, i shininess strenght to bedzie chyba to samo co spectular i glossines u ciebie,
Guest Nymphetamine Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Faktycznie, dzięki za pomoc;) A tak btw: do tego tutoriala potrzebuje bitmapy dirtgray, której również nie ma w wersji której używam... Czy mógłbyś polecić mi jakąś stronę z bitmapami do ściągania? Pozdrawiam
zgred Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 http://www.cgtextures.com/ tutaj masz textury, dirtow jako takich chyba nie ma, ale moze z tych co sa posklejasz cos sensownego w photoshopie czy w czyms innym do 2d.
Recommended Posts