Juliusz Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Witam, Czy używa ktoś z Was CAT'a do animacji? I jeśli tak, to jak Wam działa? Ja od niedawna go testuję i tak jak jestem pod wrażeniem możliwości i łatwości animowania, tak jestem porażony jego niestabilnością i ilością bugów. Max mi wykrzacza co chwilę, nawet podczas takich prostych operacji jak ruch ręką... Choć najczęściej podczas operacji Undo. Także ładowanie póz i klipów kończy się powykręcaniem riga... No, mógłbym tak wymieniać... Martwi mnie to, bo liczyłem na to, iż nie będę musiał wracać do character studio. Pracuję na Maxie Design 2009 64 bit. Wersja CATa - 3.1. Może inne wersje są stabilniejsze?
zio_mal Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 (edytowane) przy operacji undo potrafia zniknac kosci np reki czy nogi. ale wystarczy zapisac scenke (jako kolejna wersje pliku dla bezpieczestwa oczywiscie) i zrestartowac maxa. po otworzeniu scenki kosci powinny sie pojawic z powrotem tam gdzie byly. taki fajny bug heh :) przy ladowaniu poz i klipow nie zauwazylem jakis wiekszych problemow jak i przy animowaniu sie nie wykrzacza. Edytowane 9 Październik 2008 przez zio_mal
Juliusz Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Ok, dzięki - dobrze wiedzieć, że są CATy, które chodzą bez większych problemów. Mój niby ostatnio się trochę uspokoił - nie wiem, od czego to zależy. Mogę już z grubsza animować - tylko czasem mi rękę bądź nogę wykręci przy ładowaniu pozy/animacji. Crashów też mam trochę mniej... Ciekaw jestem, od czego to zależy - na jakiej wersji maxa i CATa pracujesz?
Rekomendowane odpowiedzi