Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jeju znow prosze o rade ale takie moje poczatki. Otoz mam taki problem, ze chce polaczyc dwa obiekty zrobione ze splajnow i nalozonym surfacem, tylko ze jeden z nich ma ustawione flip normals zeby byl widoczny z tej strony, ktora ma byc widoczna, jak polacze linie to narzucajac surface nie widze jednej, albo drugiej to zalezy od tego czy dam flip normals czy nie. Pliss HELP me

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po połączeniu obydwu obiektów przejdź do trybu selekcji: \'spline\' (trzecia ikonka możliwość wybierania całych spline\'ów), zaznacz wszystkie spline\'y należące do tej bryły, której normalne chcesz odwrócić i wciśnij \'reverse\' (nieco niżej w rollout: \'geometry\' ).

...powinno pomóc

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

jak daje reverse to pozniej po odznaczeniu flip normals dalej mi to znika, a ja potrzebuje tak zrobic aby po odznaczeniu flip normals w surface obiekt byl widoczny, jakbys jeszcze wpadl na jakis pomysl to napisz.

Za pomoc wielkie dzieki

Napisano

Dwa obiekty z surface, jeden ma filp\'a....

Wywalasz modyfikatory surface. Łączysz Spliny... Dodajesz na całość jeden Surface no i nie ma że boli... :)

tego ostatniego wpisu chyba nie zrozumiałem... obiekt ma być widoczny po odzaneniu flip normals? że jak?

A wrzuć sobie materiał 2-sided na całość i będziesz szczęśliwy! :)

Napisano

heh, teraz doczytalem dokladnie Twoje pytanie....

zrozumiałem, że tobie chodzi o to, że po połączeniu obiektów jeden jest zrobiony dobrze, a drugi wywrócony \"na lewą stronę\".

Ale teraz z tego co rozumiem to chodzi Tobie o to, aby widzieć dwie strony na raz tak??

jeśli tak to Kris_R już podał rozwiązanie - materiał 2 sided.

PS. Nie pisz tyle postów pod rząd - jeśli zapomniałeś coś dodać - korzystaj z edycji.

Napisano
  • Autor

chodzi mi o to, że po połączeniu obiektów jeden jest zrobiony dobrze, a drugi wywrócony \"na lewą stronę\". Ale ten 2 sided mi pomogl dzieki za poswiecenie mi swojego cennego czsu

Napisano

heh, no to wlasnie w tym pomogl wspomniany wyzej przez mnie \'reverse\' ale test robilem na prostych brylach... może przy bardziej skomplikowanych nie dziala :| , pewnie to dziś sprawdzę, ale mniejsza o to - ważne że problem rozwiązany :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności