M4rcus Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 niedlugo matura, trzeba wybrac strudia itd problem jest tego rodzaju - w co sie wstrzelic, na co nastawic, jaki kierunek itd aby jak najbardziej sie przydal w robieniu 3d jako takiej uczelni(publicznej) na 3ds maxa to poprostu w nie ma, wiec zdolnosci praktyczne wewnatrz programu no to poprostu samoksztalcenie sie pytam takze potencjalnych pracodawcow - na co patrza przychylniej: skonczone jakies studia kontruktorskie czy np. plastyczne czy moze architektura??
Robertus Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 pracodawcy patrza na dokonania wiec najwazniejsze jest portfolio :) powiem jak to wygladalo na moim przykladzie. Skonczylem czysto mechaniczne technikum, potem 2 lata na studium reklamy (wiecej daly mi znajomosci niz wyklady) a potem inzynierskie studia na kierunku grafiki w Katowicach. Tu doslownie 1-2 zajecia z ktorych cos dalo sie wyniesc fajnego. Na szczescie trafilismy na super wykladowce od 3d, gosc znal sie na rzeczy i zajecia byly ciekawe. Ogolnie to trzeba uczyc sie samemu, gdyby nie tracic czasu na wiele lat srednio przydatnych studiów to mozna by o wiele szybciej wyjsc na swoje. 95% swoich umiejetnosci wypracowalem sobie sam. Troche przydaje sie teraz techniczna wiedza z technikum. Podstawy mechaniki i rysunku technicznego bardzo sie czasem przydaja :)
claude Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 A co chcesz robić wizki, postacie, animować....? Jak wizki to architektura wnętrz albo normalna. Jak postacie art itp to może do ASP. Musisz sobie na te pytanie odpowiedzieć?
trosiek Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 ja za prawie 2 lata piszę maturę, ale już zdecydowałem że raczej architektura. Na polibudzie białostockiej jest też kierunek grafika, ale do końca nie wiem o co w nim chodzi (bardzo możliwe, że go wybiorę). Opis brzmi zachęcająco. http://www.pb.bialystok.pl/Wydzial-Architektury-rekrutacja.html#g
Rekomendowane odpowiedzi