kowalski Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 (edytowane) jakoś tak ostatnio zawalczyłem z tematem historycznym - próba rekonstrukcji hełmu i fragmentu wieży krakowskiego ratusza z okresu XVII-XVIII w., szczerze mówiąc trochę zatraciłem możliwość oceny tego projektu i muszę go na chwilę odłożyć na bok więc będę zobowiązany za komentarze, link do obrazka http://wokram.ovh.org/podejscie_3_3_clay.jpg Edytowane 5 Listopad 2008 przez kowalski
Touch Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Nie odniosę tego do oryginału i wierności z nim, ale co trzeba powiedzieć, to że super poszedłeś w detal i do tego bardzo udanie. Bardzo mi się podoba;) Planujesz do tego tekstury i scenę, czy sam model?
kowalski Napisano 27 Październik 2008 Autor Napisano 27 Październik 2008 otoczenia na razie nie planuję dorabiać, na pewno jednak poprawię jeszcze siatkę (szczególnie kwiaton na iglicy gryzie moje sumienie), dodam co nie co do stanu istniejącego i oteksturuję :)
adam_m Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Gdzie ten obrazek? Zaciekawiłeś mnie... i ... Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu ????
kowalski Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 niestety moje konto na ovh zliczyło jakąś awarię, obecnie wszystko już powinno poprawnie się wyświetlać, tych, których ciekawość została rozbudzona a nie mieli okazji obejrzeć modelu zapraszam do komentowania :)
Temporal Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 najs :) naprawde modelik fajnie sie prezentuje teraz tylko czekac na shadery i finalny render.
adam_m Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Teraz działa. Model ładny (zegar nie ma wskazówek?, sorry że pytam ale nie pamiętam), trzeba by zerknąć w google i zobaczyć oryginał dla porównania. Modelowanie to 1/3 sukcesu, przy takim detalu z mapowaniem i texturkami już nie będzie to taki relaxik. Trzymam kciuki i będę tu zaglądał.
claude Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Spoko ten model wygląda, z racji że robię podobne rzeczy to trzymam kciuki. Sam wiem że modelik często fajnie się robi ale później przy teksturowniu jest ciężko. Będzie dobrze Pozdrawiam
soshka.cg Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Jest ok :) Będziesz robił cały ratusz? Czy tylko ten fragment?
kowalski Napisano 4 Listopad 2008 Autor Napisano 4 Listopad 2008 jeszcze nie wiem, jeżeli chodzi o ratusz to brak mi na razie większej liczby referek, dodam jeszcze kilka szczegółów do wieży i poprawię w niej kilka rzeczy, a potem ruszę z teksturkami i materiałami
Rekomendowane odpowiedzi