Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jakoś tak ostatnio zawalczyłem z tematem historycznym - próba rekonstrukcji hełmu i fragmentu wieży krakowskiego ratusza z okresu XVII-XVIII w., szczerze mówiąc trochę zatraciłem możliwość oceny tego projektu i muszę go na chwilę odłożyć na bok więc będę zobowiązany za komentarze, link do obrazka

http://wokram.ovh.org/podejscie_3_3_clay.jpg

Edytowane przez kowalski

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie odniosę tego do oryginału i wierności z nim, ale co trzeba powiedzieć, to że super poszedłeś w detal i do tego bardzo udanie. Bardzo mi się podoba;) Planujesz do tego tekstury i scenę, czy sam model?

Napisano
  • Autor

otoczenia na razie nie planuję dorabiać, na pewno jednak poprawię jeszcze siatkę (szczególnie kwiaton na iglicy gryzie moje sumienie), dodam co nie co do stanu istniejącego i oteksturuję :)

Napisano

Gdzie ten obrazek? Zaciekawiłeś mnie... i ... Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu ????

Napisano
  • Autor

niestety moje konto na ovh zliczyło jakąś awarię, obecnie wszystko już powinno poprawnie się wyświetlać, tych, których ciekawość została rozbudzona a nie mieli okazji obejrzeć modelu zapraszam do komentowania :)

Napisano

najs :) naprawde modelik fajnie sie prezentuje teraz tylko czekac na shadery i finalny render.

Napisano

Teraz działa. Model ładny (zegar nie ma wskazówek?, sorry że pytam ale nie pamiętam), trzeba by zerknąć w google i zobaczyć oryginał dla porównania. Modelowanie to 1/3 sukcesu, przy takim detalu z mapowaniem i texturkami już nie będzie to taki relaxik. Trzymam kciuki i będę tu zaglądał.

Napisano

Spoko ten model wygląda, z racji że robię podobne rzeczy to trzymam kciuki. Sam wiem że modelik często fajnie się robi ale później przy teksturowniu jest ciężko.

Będzie dobrze

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jeszcze nie wiem, jeżeli chodzi o ratusz to brak mi na razie większej liczby referek, dodam jeszcze kilka szczegółów do wieży i poprawię w niej kilka rzeczy, a potem ruszę z teksturkami i materiałami