Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, ostatnio w wolnym czasie trochę dłubię przy pop-artowo - wektorowym stylu i oto 3 rzeczy, które popełniłem. Wrzucone do WIP'a, gdyż nie czuję, żeby były skończone, czegoś mi nadal brakuje, ale dopadł mnie brak weny więc daję im trochę odpocząć. Wszysto wykonane w PS. Wszelakie opinie i komentarze mile widziane:]

vector01.jpg

vector02.jpg

vector03.jpg

Edytowane przez avant.garde

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widać, że wszystkie trzy prace robiłeś z tą samą myślą. Pierwsza - bardzo ładna, stopa chyba troszkę za duża wyszła, ale może po prostu takie wrażenie mam. Trawka bardzo ładna, ale w 2. już jakoś tak nie do końca, w 3. ten kolor jakiś taki... przytłaczający. Poza tym - tak troszkę pusto na niebie w #2 i #3 Ale to już czepianie się. Tak ogólnie: wszystkie ładne, pierwsza śliczna :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinię. Z tą stopą w #1 faktycznie może być trochę zamieszania, bo nie mogłem nigdzie znaleźć dobrej referki siedzącego człowieka, więc sam na oko dorobiłem łydkę i stopę;)

Napisano

ładne, czyste, ale ja nie widze tu "wektorów". Bo to raczej grafika rastrowa.

Napisano
  • Autor

Sebastian, dzięki za zdjęcia, ale nie wiem czy uda mi się je wykorzystać. Najwięcej problemów miałem z samą łydką i stopą, bo cały człowiek jest robiony z jednej referki, oprócz właśnie liniii poniżej kolan (tam zdjęcie było ucięte), więc posiłkowałem się drugą referką profilu stojącego człowieka - stąd, podejżewam, widoczny dysonans (bo zgadzam się, że coś mi tam nie gra). Postaram się zrobić w wolnym czasie własne zdjęcie w takiej pozycji, która najlepiej będzie odpowiadać tej scenie (bo muszę przyznać, że wizję mam od początku, tylko właściwiej referki mi brakuje - a sieć przekopałem wzdłuż i wszerz;) ).

Graphitt, masz rację - efekt końcowy jest rastrem, ale jak napisał Sebastian, samo wykonanie jest na wektorach. Naturalnie nie wszystkie elementy są też zrobione wektorowo, ale raczej chodziło mi o ujęcie stylu grafiki w jakieś ramy, być może pseudo-wektory było by lepszym słowem, ale wiadomo o co chodzi:)

PS: Dzięki za komentarze:)