Napisano 28 Październik 200816 l Witam, mam pytanie. Może ktoś ma doświadczenie w modelowaniu (3ds) podobnych sztukaterii? Czym to robicie? Displacementem da się zrobić?
Napisano 28 Październik 200816 l Hmmm... Masa dłubaniny. To wymaga doswiadczenia. A displacementem raczej będzie trudno. Już samo zrobienie may displacement dla tego jest trudne.
Napisano 28 Październik 200816 l Hm, przy takim czyms to mam wrazenie ze masz 3 opcje: - albo umiesz dobrze 2d, wtedy malujesz sobie czarna biala mapke displacea - albo umiesz dobrze 3d, wtedy modelujesz - albo masz duzo kasy, wtedy zlecasz komus meczenie sie z tym :) oczywiscie mozna stosowac jakies dziwne triki z przerabianiem zdiecia itp, czasem przechodzi jak taki element jest gdzies w rogu za zaslona
Napisano 28 Październik 200816 l Hmm. przeciez tu wszystko symetryczne. wystarczy że powyciągasz z plana 5-6 krzakow, troche tu i tam powyginasz i gra. Displacement jak najbardziej. Tylko najpierw trzeba zrobić DOBRĄ mapkę. :D
Napisano 28 Październik 200816 l ja bym robił tak jak ex3. do zbrusza i masz mapke. Ostatnio miałem zamiar zrobic taki materiał jakis :) dzieki za przypomnienie.
Napisano 28 Październik 200816 l Autor Dzięki za propozycje. Czyli jedna przyjdzie pouczyć sie Zbrusha :( i zmierzyć się z tematem.