Napisano 31 Październik 200816 l Witam, Bardzo uprzejmie proszę o jakikolwiek namiar na modele, które są mi potrzebne na studia medyczne. Sam szperałem po sieci ale znalazłem tylko jeden fajny szkielet ludzki i nic ciekawszego poza tym. - Najbardziej mi zależy na modelach z zakresu... a) Psychiatria Ludzki mózg z dobrze wymodelowanym układem limbicznym był by jak z marzeń, ew. jakieś pompy sodowo-potasowe, modele chemiczne związków dopamina, serotonina, oksytocyna, insulina... itp. wszystko wszystko... b) Neurologia Ośrodkowy i obwodowy układ nerwowy, może jakieś przekroje rdzenia kręgowego by się znalazły, aksony, dendryty, komórki, synapsy, osłonki mielinowe itp... c) Endokrynologia Tutaj chodzi o gruczoły wydzielania wewnętrznego... nadnercza, tarczyca, przysadka, jajniki itp... A może znalazł by sie jakiś plugin/skrypt do generowania modeli związków chemicznych ? Jeśli ktoś jest w stanie dać jakikolwiek namiar to z góry dziękuje ... Pozdrawiam Adam
Napisano 31 Październik 200816 l Tutaj szukałeś: http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?INTBUNDLEID=&BLSHOWCATEGORYSELECT=FALSE&ISTEXCKEY=&INTMEDIATYPE=-1&FLTRATING=0&INTMINPRICE=&INTMAXPRICE=&ISTEXCAUTHOR=&ISTINCAUTHOR=&INTSTARTROW=1&INTRATINGCOUNT=0&DATEBEFOREPUB=&INTFILETYPE_1=0&INTFILETYPE_2=0&INTFILETYPE_3=0&STGTYPE=&BLSEARCHGAMEREADYONLY=FALSE&INTCATEGORY=-1&STGBOOLEAN=l&FUSEACTION=ProcessSmartSearch&DATEAFTERPUB=&BLKEEPCHECK=y&ISTSEARCHKEY=human+body&stgAD=94J244408040441&stgOrderColumn=A5&intSortOrder=0&blViewType=1&istAssetID=&intMaxResults=200 ?
Napisano 31 Październik 200816 l O właśnie turbosquid... teraz mi się przypomniała ta strona.. modele piękne ... ale ceny już nie :/
Napisano 31 Październik 200816 l No wiesz, nie szukasz czajniczka tylko diabelnie skomplikowanego modelu. Gdybyś chciał komuś zlecić taką robotę to chyba tylko w Indiach zapłaciłbyś mniej niż na TS ;)
Napisano 31 Październik 200816 l No tak, swoją droga ciekawe czy dało by się metodami neuro - obrazowania fMRI, MRI, PET itp. tworzyć modele 3d... ładną bym kasę za to zgarnął ... gdybym tym sposobem wypuszczał super szczegółowe modele i sprzedawał za te 200 $ ;)
Napisano 1 Listopad 200816 l Rynek na takie produkty jest dość wąski. Powiedzmy, że raz na rok trafi się klientm który będzie w stanie wydać jakąś przyzwoitą kasę na taki model (np. $500), a sprzedając model ławki lub animowanego ludzika możesz liczyć na mniejszą kasę, ale kilka razy w ciągu miesiąca. Ze specjalistycznymi modelami taka właśnie sytuacja, że trzeba czekać na konkretnego klienta, ale jak już się trafi to zwykle jest w stanie wybulić sporo kaski ;)