Napisano 2 Listopad 200816 l Wygląda na to że tempo rozwoju wings3d znacznie przyspieszyło - kolejny release, tym razem zmian niewiele ale za to bardzo istotnych. Mówię o tweaku który przeszedł prawdziwą rewolucję - w skrócie chodzi o to że teraz z poziomu tweaka można wywołać każdą inną funkcję wingsów - właściwie jedyna różnica między tweakiem a normalnym trybem jest taka że w tweaku aby zaznaczać elementy trzeba trzymać ctrl. Ta zmiana pociągnęła za sobą kilka innych, między innymi zmianę skrótów klawiszowych do slide slide&collapse i relax w tweaku. Lista zmiantutaj do pobrania stąd Wszyscy którzy trzymają się tak zwanych stable releasów - naprawdę warto spróbować, choćby ze względu na ten tweak.
Napisano 2 Listopad 200816 l w skrócie chodzi o to że teraz z poziomu tweaka można wywołać każdą inną funkcję wingsów Wypróbowałam, i mam pytanie, bo nie doszłam do tego. Czy teraz z poziomu tweaka da się np. obracać lub skalować z aktywnym tym takim niebieskim magnesem? Bo z tego co widzę, kręcić i skalować da się co prawda w tweak mode, ale bez magnesu, a z magnesem działa tylko przesuwanie. Czy może coś przeoczyłam?
Napisano 2 Listopad 200816 l Autor Nie - niebieski magnet póki co działa tylko z przesuwaniem. Ale optigon już przyjął taki wariant jako feature request więc być może niedługo będzie to działać także do obrotu i skalowania. Do wszytskich operacji z poziomu tweaka można w tej chwili używać standardowego magneta.