Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam problem z animacja w maxie, potrafie ustawic sobie klatki i pozostałe bajery, ale strasznie długo mi renderuja sie klatki. Prosta animacja (obrót kamery) liczyła sie 4 dni...w koncu skonczyłam na Artlantisie.

Czy to jest wina ustawien renderingu ,za duza ilsc klatek czy zbyt duzo odbic, swiatła..? Albo moze jest to normalne i lepiej z animacjami przerzucic sie na cos innego?

Mozliwe ze jest to juz na forum ,ale nie znalazłam.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

:) Szczegółowa odpowiedź na twoje pytanie zajęła by 4 dni ;) i więcej

Ogólna to taka, że wszystko może mieć wpływ na długość renderingu - materiały, światełko, Gi,ilość klatek itd itd...

Napisano

Boirac pod uwage ze nie podales ani renderea, ani zadnych ustawien nie pokazales, to w sumie nie wiem co ci mozna poradzic innego niz to co soska napisal.

Napisano

V-ray, 15 klatek, troche odbic, troche odbic. To miała byc naprawde prosta animacja. Przesle potem ustawienia rendera i zdjecie.

Napisano

Vraya da sie bardzo ladnie optymalizowac pod animacje gdzie tylko kamera sie rusza. Prekalkulowac Irr Mape i Lighcashe (mozna dozucic glossy reflections do LC, tez przyspiesza i zapobiega migotaniu glossy). Jak pokazesz ustawienia to bedzie mozna cos konkretniej poradzic.