Napisano 13 Listopad 200816 l Witam Mam maly problem-czy mozecie mi podpowiedziec co zrobic zeby wylaczyc odbicie enviromentu przez dany materiał(u mnie konkretnie chromik zbyt mocno tlo zza szyby odbija) z gory dzieki i pzdr Edytowane 14 Listopad 200816 l przez lukasz3d
Napisano 13 Listopad 200816 l Masz slot enviroment w materiale - skopiuj tam env ze scney i ustaw jasność jaka Ci odpowiada
Napisano 19 Listopad 200816 l Autor chyba jednak sie przejechalem=nie wiem gdzie ten slot do enviromentu-tam gdzie to wlozylem nie ma mozliwosci skrecenia dzialania moge prosic o dalsze naprowadzenie lub screena dzieki
Napisano 19 Listopad 200816 l serwus :) to co masz w slocie environment , przeciagnij do otwartego edytora materialow - i podczas kopiowania daj INSTANCE. i jasnosc podkrecach juz w edytorze materialow - multiplier. jesli bedzie czarne na obiektach w scenie ( czyli brrak odbic) to daj jasnosc nawet na 35. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 20 Listopad 200816 l Autor mam wszystko do czasu multiplier w edytorze mat.(to nie env. hdri),
Napisano 20 Listopad 200816 l W ustawieniach bitmapy, jak ja skopiujesz do slotu materiału masz zakładkę output (trzeba ją rozwinąć) i tam masz RGB offset (0) i RGB multiply (1) - kręcisz w górę multiply.