Napisano 13 Listopad 200816 l Otoz zakupilem ksiazke ''Cwiczenia Praktyczne'' Blender Macieja Halbera. Ogolnie ladnie napisana ksiazka, przystepna, fajnie przekazane pomysly... Lecz.. Dochodze do dzialu w ktorym z obrazow referencyjnych mozna wymodelowac glowe, wszystko ladnie pokazane i opisane lecz.. Skad ja mam wziasc obraz referencyjny glowy?? Macie moze jakies strony z tego typu rzeczami do downloadu?? Z gory dziekuje.
Napisano 13 Listopad 200816 l chym nie miałem w rękach tej książki, ale chyba o wiele ciekawiej było by po prostu cyknąć sobie fotki własnej dyńki do modelowania :D, zrób foty z frontu, profilu itp. i masz refki ;] no chyba że to nie ma być ludzka głowa ale sory nawet z googla znalazłem linki do forum na max3d o np. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=46810 tu na którejś podstronie są linki do użytych refek ale polecam i opinie forumowiczów :)
Napisano 14 Listopad 200816 l a do książki nie jest dołączone cd ? jeśli nie to na stronie helionu jest jakiś zip z teksturkami i referencjami ftp://ftp.helion.pl/przyklady/cwblen.zip