Napisano 18 Listopad 200816 l Witam, Mam "maly" problem. Kupilem wczoraj komputer dla przyspieszenia renderingu animacji i samej pracy nad nia. Specjalnie nie czytalem jaki to powinien byc sprzet, poszedlem na pale do sklepu i kupilem: Core 2 Quad 2,83 MHz 8 GB DDR2 2 karty Gigabyte GTX 280 1GB GDDR3 no i plyta Asus Formula Striker II. Kupilem tez Viste x64 bo ponoc zwykla nie czyta wiecej niz 4GB. Viste juz usunalem:) zamienilem na Xp x64. 3ds max 9 x64 wyrzuca mi blad przy samym poczatku renderingu i zamyka sie. Probowalem na innych sekwencjach i niby dziala ale wykorzystuje ok 1GB pamieci. Max 32bit renderuje ale strasznie wolno. Tak naprawde nie widze wiekszej roznicy miedzy moim laptopem na, ktorym zaczynalem a tym komputerem. Moze wystarczy wlaczyc jakis magiczny przycisk i wszystko bedzie OK. Z gory dzieki (thank you from the mountain) za pomoc. pozdrawiam
Napisano 18 Listopad 200816 l Specjalnie nie czytalem jaki to powinien byc sprzet, poszedlem na pale do sklepu i kupilem: gratuluje podejscia :) Sprzet wydaje sie byc ok, jedynie te 2 karty graficzne to raczej przeplacenie, z tego co kojaze Max nie wykozystuje SLI. Wrzuc sobie jakis test pamieci w rodzaju memtest (wygooglaj programik) i zobacz czy RAM nie sypie ci bledami. a, i zakladanie 3 tematow na raz nie spowoduje ze wiecej osob ci odpowie, raczej to ze moderacja sie na ciebie zirytuje za smiecenie.
Napisano 18 Listopad 200816 l dwa tematy usunąłem. proszę o niezakładanie więcej niż jednego tematu poruszającego jeden i ten sam problem. poza tym temat winien znaleźć się w dziale hardware a nie w dziale w którym rozmawiamy głownie nt softu. przenoszę. Pozdrawiam
Napisano 18 Listopad 200816 l thank you from the mountain dobre, nie ma co :) Zainstaluj SP do tego maxa, moze pomoze. Co do pamieci, tylko max sie sypie?, czy ogolnie komp wolno dziala? Wszystko masz dobrze skonfigurowane? sterowniki itp? Pamietam ze jak u siebie wsadzilem 8GB ramu to byla bieda na Viscie, okazalo sie ze trzeba wlaczyc w biosie opcje remapingu pamieci zeby wszystko dobrze smigalo mirach dobrze prawi, sprawdz pamiec i sprzedaj jednego GF, bo sie nie przyda raczej, no chyba ze gierzysz to juz co innego