Napisano 18 Listopad 200816 l Pozdrawiam. Zdecydowałem się po wielu przemyśleniach na panoramę Gateway'a: http://neostar.pl/sklep/product_info.php?products_id=1363 i niestety wychodzi na to, że ciutkę za późno, bo w komputroniku (który masowo jest sprzedawał) aktualnie się skończyły i nie wiadomo kiedy mogą być. Tak więc znalazłem takowy sklep (Neostar), który zbiera pozytywne opinie na skąpcach itp. Ale większą wartość ma dla mnie 1 opinia kogoś namacalnego z forum (no ale oczywiście bez przesadyzmów z tym macaniem;) ) niż 10 z owych portali więc chciałem zapytać, czy jest to dobry biznes, by ściągać ten monitor z takowego sklepu komputerowego? Komputronik to jednak porządna marka, więc stąd moje wątpliwości co do sklepu, o którym pierwszy raz słyszę;P
Napisano 18 Listopad 200816 l Zawsze możes zamówić za pobraniem. Odpakujesz, zapłacisz kurierowi i nie powinno być problemu. Samego sklepu nie znam, ale na allegro maja ponad 1000 pozytywów.
Napisano 18 Listopad 200816 l Autor Hmmm, chyba tak poczynię, zwłaszcza, że zarzekają się w opisie, że w ciagu 14 dni można oddać monitor bez podania przyczyny. EDIT: Widzę, że w komputroniku zaktualizowali info i dostawa będzie najprawdopodobniej jutro, także nie ma tragedii, zamówię u nich. Dzięki za pomoc:) Edytowane 18 Listopad 200816 l przez avant.garde
Napisano 19 Listopad 200816 l serwus :) polkie prawo mowi o tym ze kupujac wysylkowo towar mozesz oddac go w ciagu 10 dni. I sklep zwroci Ci CALA kase ktora do nich przelales - lacznie z oplata ktora pokrywala przesylke. wlasnie dlatego warto czasem kupic towar przez sklep internetowy zamiast w ich siedzibie :) Towar moze byc normalnie uzywany ( nie musi to byc nierozpakowane pudlo) . Wyjatkiem sa gry i programy komputerowe, oraz audio-video. Rozpoakowanie powyzszych , pozbawia nas prawa do zwrotu. Oczywiscie sprawa gwarantowanych zwrotow nie dotyczy indywidualnych aukcji -np. z allegro. Inna sprawa , ze tam sprzedaje wiele sklepow - ale to juz inna sprawa :). tak wiec 10 dni to zadna lacha ze strony sklepu - to ich obowiazek - ale malo kto o tym wie. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 19 Listopad 200816 l Autor Hmmm, dobrze wiedzieć, dzięki. Tak czy siak zamówiłem już z komputronika i obaczymy kiedy przyjdzie. Ale sprawdzę go zanim zapłacę kurierowi na wszelki wypadek. Dzięki za pomoc:)