Adramel Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Witam Szukam dla maxa bip'ów z rzutem do kosza. Takim zwykłym rzutem(rzut wolny?). W necie jest troche bipów, ale nie mogę znaleźć żadnych koszykarskich. Może ktoś dysponuje takimi bipami, i mógłby się podzielić? W necie znalazłem tez ruchy z motion capture w innych formatach niż maxowy bip. Np tu http://mocap.cs.cmu.edu/search.php?maincat=4&subcat=1 Są bo koszykówki, ale nie w bipie, tylko w tvd c3d amc. C3d to pewnie do Cimeny. Jest jakiś konwenter do formatu zjadliwego dla MAXa?
floo Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 a to nie lepiej zastosować jako referencje??? zrobić retroscoping z filmu i będzie git! P.s. Z tego co pamiętam Animation Mentor używał podobnych jako referencje
Adramel Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 a to nie lepiej zastosować jako referencje??? zrobić retroscoping z filmu i będzie git! P.s. Z tego co pamiętam Animation Mentor używał podobnych jako referencje Nie wiem o czym piszesz; ) Możesz powiedzieć coś więcej? Co to znaczy "zastosować jako referencyjne"? "Retroscoping z filmu" czyli samemu sobie zrobić bipy na podstawie jakiegoś materiału wideo?
Luchu Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Tak. Nagraj siebie na kamerce na białej scianie jak symulujesz rzut. Pozniej wrzuc do maxa czy tam innego programu i zacznij animacje wg. tego co sobie nagrales. Taki motion capture ze średniowiecza ale pomaga bardzo:D
Rekomendowane odpowiedzi