Napisano 1 Marzec 200421 l Pamietace to Mitsu Eclipse z 2 Fast 2 Furious? Robie cos takiego tyle tylko ze nie cabrio. Mam juz 2 screenu z naprawde poczatkowej fazy modelowania, ale troszke bledo pewnie jest, wiec jak juz je znajdzieci to napiszcie, a jak nic nie znajdziecie... to tez cos napiszcie
Napisano 1 Marzec 200421 l Witam No coż po tych renderach to za duzo nie można powiedzieć. A tak nawiasem to czy w tym filmie było Mistubishi eclipse cabrio ( czy wogole jest eclipse cabrio?) Wydaje mi sie ze te cabrio to byl Mitsu spider. Pozdr
Napisano 1 Marzec 200421 l narazie nie wiele mozna powiedziec bo malojest zrobione, ale z tegoco widze to bledow nima (chyba)...:P
Napisano 1 Marzec 200421 l Originally posted by Maniak Witam No coż po tych renderach to za duzo nie można powiedzieć. A tak nawiasem to czy w tym filmie było Mistubishi eclipse cabrio ( czy wogole jest eclipse cabrio?) Wydaje mi sie ze te cabrio to byl Mitsu spider. Pozdr Masz racje to bylo Mitsu Spider, ale to jest tylko taki napis na bagażniku :P i mozesz sobie porownac Mitsu Spider do Eclipse, po za dachem zadnych roznic :), a samochod nazywa sie Spider bo z tego co czytalem nawiazuje to tradycji, jeszcze nigdy nie bylo Eclpise \"Cabrio\".
Napisano 1 Marzec 200421 l Tak to jest napewno Mitsubishi Eclipse Spider. Co do modelu to odrazu zauważyłem że na masce są bugi tzn. maska jest miejscami krzywa albo ja źle widze :)
Napisano 1 Marzec 200421 l Tak moge : 1 to jest to o czym pisałem 2 mniej ważne bo to będzie jescze łączone.
Napisano 1 Marzec 200421 l Dzieki ale to co zaznaczyles to tak ma byc :P , Nizej zamieszczam screena z tego co teraz zrobilem
Napisano 1 Marzec 200421 l jeszcze chyba za szybko na robienie materiałow ale moze ci sie to przyda wiec tak. MAterial metalu :) Raytrayce shading: Phong diffuce: kolor - (145,56,240) Reflect - ten sam kolor Specular kolor taki jak diffuce wartosci specular , gloss, specular 250, gloss 70 to jest najprostszy metal :) jaki moze byc:) A tu troszke inny metal :) Raytrayce shading: Phong diffuce: kolor metaliczny najlepiej :) Reflect - odznaczyc ptaszka i wpisac wartosc 70 Specular kolor bialy dalje wartosci -specular 200 ,gloss 30 w MAps w reflections dajesz mape falof/fresel I to by bylo wszystko :) Choc musisz sobie potestowac sam z materialami . No wiec czekam na kolejne updaty i popraw bledy na masce bo widac je strasznie . pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 200421 l jeszcze chyba za szybko na robienie materiałow ale moze ci sie to przyda wiec tak. MAterial metalu :) Raytrayce shading: Phong diffuce: kolor - (145,56,240) Reflect - ten sam kolor Specular kolor taki jak diffuce wartosci specular , gloss, specular 250, gloss 70 to jest najprostszy metal :) jaki moze byc:) A tu troszke inny metal :) Raytrayce shading: Phong diffuce: kolor metaliczny najlepiej :) Reflect - odznaczyc ptaszka i wpisac wartosc 70 Specular kolor bialy dalje wartosci -specular 200 ,gloss 30 w MAps w reflections dajesz mape falof/fresel I to by bylo wszystko :) Choc musisz sobie potestowac sam z materialami . No wiec czekam na kolejne updaty i popraw bledy na masce bo widac je strasznie . pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 200421 l chciałem robić ten samochód zamiast mojego m3 :> dlatego Ci niepopuszcze :]
Napisano 1 Marzec 200421 l No to \"narusuj\" na ponizszym screene wszystkie bledy, a jak narazie jest ich DUUUZO, ale wszystkie je poprawie jak juz bede mial cala bryle nadwozia,
Napisano 1 Marzec 200421 l wydaje mi sie nie nie powinienes zostawiac bledow do poprawy na sam koniec :) wiem jak to jest bo tez cchialem sobie zsotawic bledy do poprawy na sam koniec w audicy ale jak tych bledow zaczyna sie namnazac to juz poezja i im wiecej ich mi sie robilo tym bardziej zanikala mi chcec ich poprawy , a jesli poprawialem to zajmowalo mi to bardzo duzo czasu . Niema co nie zostawiaj bledow na koniec bo moze sie okazac ze bledem bylo to ze jej zostawles na koniec i trzeba bedzie wiele elementow zaczynac od poczatku . Nie widzialem ego cacka na zdjeciach a moze i widzialem ale wydaje mi sie ze bedzie piekniusi wozik .
Napisano 1 Marzec 200421 l Originally posted by sikham to narysuje nic nierysując :P bo zaznaczyłbym cały samochód chyba :] Nie gadaj jest az tak zlle????!!!!!!!
Napisano 1 Marzec 200421 l PLZ pozaznaczajcie konkretne miejsca to sie wezme za poprawianie bo ja juz siedze nad tym od 8:00 do 13:00 i juz nie widze co robie. 8)
Napisano 1 Marzec 200421 l To pozaznaczaj te \"duzo\" :) to je poprawie, juz pisalem ze \"slepne\" ;P
Napisano 1 Marzec 200421 l :) pozwol ze wyrecze sikhama bo ma racje tego jest mase :) a Sikhama oko :) jest malo poblazliwe To co mi sie nie podoba i mysle ze jest do poprawy
Napisano 2 Marzec 200421 l polowe bledow poprawilem a drugiej polowy... coz jeszcze musze na tym popracowac bo jeszcze bardziej zrabalem. A tak na marginesie to nie ma co, wiecie jak podniesc czlowieka na duchu :P THX much
Napisano 2 Marzec 200421 l Wiem mnie to popycha do dalszej pracy, dzieki temu chyba nigsy nie osiade na laurach ///\"Najgorsza prawda jest lepsza od fałszu \" prawda :P///
Napisano 2 Marzec 200421 l Zamieszczam nowego screena z kilkoma poprawkami, i nowym kawalkiem nadwozia
Napisano 2 Marzec 200421 l no coz, proponowalbym robic wolniej ale dokladniej, bledow mnostwo wiec nie bede zaznaczal, sam pewnie tez je widzisz
Napisano 2 Marzec 200421 l Jak to mówi mój nauczyciel ?? \"Śpiesz sie powoli\" Zaczynając mój model też miałem troche bugów, ale jak przystopowałem to robie ich mniej. Uważam że jest to jesten z kluczy do sukcesu czyli fajnego samochodu :) Na dzisiaj może wystarczy tego wykładu. Pozdrawiam
Napisano 2 Marzec 200421 l ale jak wam ja pokaze ro sie przerazicie :P dobra tylko zrobie screena i wrzuce na serwer
Napisano 2 Marzec 200421 l Wiem ze jeszcze jest wiele do poprawy i dlatego zamiast dalej ciagnac tyl zajme sie siatka
Napisano 2 Marzec 200421 l To jest moj drugi model 1st byl do bani mowilac grzecznie mozecie powrownac te dwa modele 1st pracka jest na http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9398 a druga ^^^
Napisano 2 Marzec 200421 l Juz chyba wiem co robie zle i dlaczego mam tak duzo bugow, robie za dyzo polygonow, (tak mi sie wydaje jezeli jestem w bledzie to mnie poprawcie), chodze wlasnie po innych wipach i jeszcze w zadnbym nie znalazlem tak skomplikowanej siatki.
Napisano 2 Marzec 200421 l boze czlowieku....przy takiej ilosci polygonow to trzeba byc mistrzem zeby to wyszlo jak nalezy - conajmniej 4x mniej polygonow powinno tu byc, poogladaj sobie siatki samochodow , przecierz to forum to w zasadzie tylko samochody...
Napisano 2 Marzec 200421 l ja przez chwilę myślałem, że to z meshsmoothem :o Hac ma rację, z tego powinna zostać najwyżej 1/4 polygonów :) trzym się [piwo]
Napisano 3 Marzec 200421 l :o Polygony precz......... Teraz bedziesz miał kupę roboty z weldowaniem tego wszystkiego :/ Ale dasz sobie radę. Mam taką nadzieję[lol2]
Napisano 3 Marzec 200421 l he widzialem gestsza siatke ale zeby ja utrzymac w gladkosci to trzeba sie niezle napocic. jak juz ja zageszczac to wtedy kiedy masz juz wszystko wymodelowane i podzielona. ale jak ty teraz poradzisz sobie z wycieciami a tym bardziej w maxie gdzie nie ma pomocy przy waznaczaniu to ja nie mam pojecia.
Napisano 3 Marzec 200421 l Niektore wyciecia zrobie z pomoca booleana a reszte do modeluje to juz wszystko mi sie wyjasnilo dlaczego moje modele sa z tyloma bugami dokoncze ECLIPS\'a i zaczne nowy model z mniejsza iloscia poligonow jeszcze nie wiem co to bedzie za auto ale chuba jakis japonczyk
Napisano 3 Marzec 200421 l Nie lubie zostawiac nie skonczonych prac, ale z tej zbyt wiele nie bedzie, chyba zaczne ja od nowa
Napisano 3 Marzec 200421 l A to pierwszy screen z nowego modelu http://www.stama.com.pl/adrian/eclipse/maska9.jpg
Napisano 3 Marzec 200421 l Originally posted by eax88 A co mam zrobic jak w jednym miejscu potrzebuje wiecej vertexow? co przez to rozumiesz ? a co do modelu to narazie zamało żeby coś powiedzieć i chyba dałeś msmooth x1 jeśli mnie oko niemyli :>
Napisano 3 Marzec 200421 l Ta dalem 1x a co ? A co do Vertexow to w niektorych miescach potrzebuje miec bardziej zaokraglaona karoserie, a jak robie MESHsmootha grupami to cos sie rozjezdza. A co mysclicie o INSERT VERTEX w EDGE ?