Napisano 3 Marzec 200421 l niema jak sam potestujesz zrob sobie boxa i probuj na nim uzyskac rozne ksztalty modelowac go i przygladac tym samym jak sie zachowuje pod wplywem meshsmotha siatka to chyba najlepsza mozliwosc na testowanie . Hm a tutek moze kgos gdzies zrobil a moze zrobi . pozdraiwam :)
Napisano 3 Marzec 200421 l A samochod bedzie wygladal mniej wiecej tak http://www.mitsubishicars.com/media/vehicles/360_views/ecl/ecl_ext.mov , tyle tylko ze ja go troszke ztuninguje, wiecie progi, lotki spoilery, moze brewki
Napisano 3 Marzec 200421 l zamieszczam duzo renderow zeby szybko poprawic bledy jak jakies beda, wiec napiszcie gdzie wiedzicie bledy, lub gdzie co zmienic
Napisano 3 Marzec 200421 l POMOZCIE..... Jak daje meshsmotha dla grup i zazanczam zeby to miejsce mialo Iteration 0 to reszta sie robi tak: Jak to zmienic, i jescze jedno jak teraz moge porobic wklesle elementy(without extrude bevel)?
Napisano 3 Marzec 200421 l No wiesz ostatnio zrobilem ich zdeka zaduzo [lol] to sie tyczy komentarzu sikhama
Napisano 3 Marzec 200421 l ale to obowiązuje też w 2 strone :) daj msmooth x2 bo nadkola mnie starszą :]
Napisano 3 Marzec 200421 l no to moze ktos by mi powiedzial co zrobic zeby swiatla z tylu byly bardziej kanciaste???
Napisano 3 Marzec 200421 l No i jeszcze nikt mi nienapisal ze widzi BUGI czy to znaczy ze ich niema :P
Napisano 3 Marzec 200421 l elo czlowieniu testuj samemu bo wqoncu na to wyjdzie ze ci ludzie zrobia furke i nic sie nienauczysz samodzielnie modelowac . Przeanalizuja posty z dzialu modeling odnosnie metody jaka uzywasz sa tam opisane bledy najczesciej popelniane, porady , itp, Niema sensu co chwilka zarzucac posta z pytaniem typu jak zrobic kant . Staraj sie uzyskac najlepszy efekt metoda prob bledow i wtedy pokaz efekt a napewno uzytkownicy napisza cos konkretnego :)
Napisano 4 Marzec 200421 l Ludzie czy wy nie widzicie zadnych BUGOW czy poprostu sie wam niechce pisac
Napisano 4 Marzec 200421 l Dobra zrobie jebardziej kwadratowe, ale najpierw musze tyl od nowa zrobic zeby byl bardziej wyrazisty :)
Napisano 5 Marzec 200421 l Panowie wlasnie zrobilem pierwszego rendera zada mojego eclips, jak narazie jest on niezbyt okragly ale wlasnie nad tym pracuje, i zrobliem ostre krawedzie bez waszej pomocy :P
Napisano 5 Marzec 200421 l Zadnych komentarzy..... Moze cos byscie napisali(ale nie o czekoladnie :P bo mi slinka cieknie) Mam pare nowych screenow zkomentujcie je...
Napisano 5 Marzec 200421 l Eeeee. kurcze pogięte to jest strasznie... :( Ostrzejsze krawędzie robisz zagęszczając siatkę w odpowiednim miejscu (przynajmniej w poly tak jest). Rowki są brzydkie - zrób \"ostrzejsze\". Niech blacha nie będzie taka okrągła w miejscu, gdzie są rowki. A ten duperel na drzwiach wyszedł tragicznie:( Aaaa. I jakbyś mógł skadrować troche te rendery, bo niepotrzebnie jest aż tyle tła... W jakiejś fotoszopie wytnij to, co najistotniejsze :) Pozdro :)
Napisano 5 Marzec 200421 l dobra cos z tymi wgnieceniami zrobie, a te rowki to wiem ale je zostawiam na koniec
Napisano 5 Marzec 200421 l Ten tylni zderzak jest troche pogięty i te wgięcia w drzwiach. Pozatym powinny być mniej okrągłe. :( POstaraj się bo to jest cool auto.
Napisano 5 Marzec 200421 l Po dyskusji z sikhamem doszedlem do wniosku ze model jest do bani ale jak juz pisalem nie lubie zostawiac nie skonczonych prac dlatego bede mitsu upiekszal///zrobilem te nadkola ktore tak bardzo sie nie podobaly wyzej wymienionu/// powoli bede dodawal do spojlerow nowe bajery, zacelo sie od halogena///
Napisano 9 Marzec 200421 l Cze wszystkim, po zrobieniu szyb felgi lotki moj komp nie wyrabia, musze poczekac az sobie kupie(az mi z nieba spadnie) nowa karta graficzna i troszke DDR\'ow. Nie mam nawet zadnego screena z nowej wersji autka poprostu niezdazylem, a do tego wszystkiego 3ds max mi sie zsypal i niedziala. Narazie Pozdro dla wszystkich
Napisano 20 Marzec 200420 l oki zrobilem screena samochod jescze nie jest skonczony ale czekam na troche sprzetu
Napisano 20 Marzec 200420 l coz, nie ma w grafice ograniczeni (no moze sa ale to juz tak do 5 mln polygonow scena musi siegac) mozna odciac tyl samochodu i ukryc, tak samo opony i wszystko :) mozna robic wypasione projekty na kiepskich kompach wystarczy sie uczyc :]
Napisano 20 Marzec 200420 l to nie tak jak moge to robic ale render trwa 5 min zeby otworzyc plik tez potrzebuje 5minut a jak probuje cos zmienic w siatce MeshSmooth to juz \"dol\" ale napiszcie jak wam sie teraz model podoba
Napisano 21 Marzec 200420 l Proponuje obciąć dach, nałożyć grafike na karoserie, obniżyć zrobic fajny wydech i gotowe Mitsubishi eclipse spider ala 2f2f własnej roboty :D Będzie superowe :]
Napisano 22 Marzec 200420 l ciesze sie ze wam sie podoba, moze zrobie 2 versje eclipsa i ostawie je kolo siebe, ale narazie jest to daleki marzenie, bo najpierw musze skonczyc model od zewnatrz pozniej srodek, nastepnie szczegoliki. No i to mi zajmie dobry miesiac.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Musze przyznać że twoje mazenia mi sie podoba. Jak bedziesz juz przy koncy to odpyknij dach i zrób dwie wersje . Będzie to superowo wyglądalo. A jak narazie nie jest źle tylko usisz jeszcze popracować ale według mnie super. Pozdro