Skocz do zawartości

POJAZD 3d: Eclipse 2003 coupe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A moze jakis tutorial odnosie Meshsmootha i grup?

Napisano

niema jak sam potestujesz zrob sobie boxa i probuj na nim uzyskac rozne ksztalty modelowac go i przygladac tym samym jak sie zachowuje pod wplywem meshsmotha siatka to chyba najlepsza mozliwosc na testowanie . Hm a tutek moze kgos gdzies zrobil a moze zrobi .

pozdraiwam :)

Napisano

Nowe screeny

maska10.jpg

maska11.jpg

Piszcie co widzicie jak jest cos nie tak

Napisano

zamieszczam duzo renderow zeby szybko poprawic bledy jak jakies beda, wiec napiszcie gdzie wiedzicie bledy, lub gdzie co zmienic

maska12.jpg

Napisano

POMOZCIE..... Jak daje meshsmotha dla grup i zazanczam zeby to miejsce mialo Iteration 0 to reszta sie robi tak: blad.jpg

Jak to zmienic,

i jescze jedno jak teraz moge porobic wklesle elementy(without extrude bevel)?

Napisano

No wiesz ostatnio zrobilem ich zdeka zaduzo [lol]

to sie tyczy komentarzu sikhama

Napisano

no to moze ktos by mi powiedzial co zrobic zeby swiatla z tylu byly bardziej kanciaste???

Napisano

No i jeszcze nikt mi nienapisal ze widzi BUGI czy to znaczy ze ich niema :P

Napisano

elo czlowieniu testuj samemu bo wqoncu na to wyjdzie ze ci ludzie zrobia furke i nic sie nienauczysz samodzielnie modelowac . Przeanalizuja posty z dzialu modeling odnosnie metody jaka uzywasz sa tam opisane bledy najczesciej popelniane, porady , itp, Niema sensu co chwilka zarzucac posta z pytaniem typu jak zrobic kant .

Staraj sie uzyskac najlepszy efekt metoda prob bledow i wtedy pokaz efekt a napewno uzytkownicy napisza cos konkretnego :)

Napisano

Ludzie czy wy nie widzicie zadnych BUGOW czy poprostu sie wam niechce pisac

Napisano

Ze jak? Chodzi si ze sa za waskie??

Napisano

Dobra zrobie jebardziej kwadratowe, ale najpierw musze tyl od nowa zrobic zeby byl bardziej wyrazisty :)

Napisano

Panowie wlasnie zrobilem pierwszego rendera zada mojego eclips, jak narazie jest on niezbyt okragly ale wlasnie nad tym pracuje, i zrobliem ostre krawedzie bez waszej pomocy :P

maska15.jpg

Napisano

Zadnych komentarzy..... Moze cos byscie napisali(ale nie o czekoladnie :P bo mi slinka cieknie) Mam pare nowych screenow zkomentujcie je...

maska16.jpg

maska17.jpg

maska18.jpg

Napisano

Eeeee. kurcze pogięte to jest strasznie... :(

Ostrzejsze krawędzie robisz zagęszczając siatkę w odpowiednim miejscu (przynajmniej w poly tak jest).

Rowki są brzydkie - zrób \"ostrzejsze\". Niech blacha nie będzie taka okrągła w miejscu, gdzie są rowki. A ten duperel na drzwiach wyszedł tragicznie:(

Aaaa. I jakbyś mógł skadrować troche te rendery, bo niepotrzebnie jest aż tyle tła... W jakiejś fotoszopie wytnij to, co najistotniejsze :)

Pozdro :)

Napisano

dobra cos z tymi wgnieceniami zrobie, a te rowki to wiem ale je zostawiam na koniec

Napisano

a gdzie jest cos pogiete (poza tymi wgniotkami na drzwiach)?

Napisano

Poprawilem troche te wygienicia i co jak to teraz wyglada? maska19.jpg

Napisano

Ten tylni zderzak jest troche pogięty i te wgięcia w drzwiach.

Pozatym powinny być mniej okrągłe. :(

POstaraj się bo to jest cool auto.

Napisano

Po dyskusji z sikhamem doszedlem do wniosku ze model jest do bani ale jak juz pisalem nie lubie zostawiac nie skonczonych prac dlatego bede mitsu upiekszal///zrobilem te nadkola ktore tak bardzo sie nie podobaly wyzej wymienionu/// powoli bede dodawal do spojlerow nowe bajery, zacelo sie od halogena///

maska21.jpg

Napisano

Cze wszystkim, po zrobieniu szyb felgi lotki moj komp nie wyrabia, musze poczekac az sobie kupie(az mi z nieba spadnie) nowa karta graficzna i troszke DDR\'ow. Nie mam nawet zadnego screena z nowej wersji autka poprostu niezdazylem, a do tego wszystkiego 3ds max mi sie zsypal i niedziala. Narazie Pozdro dla wszystkich

Napisano

oki zrobilem screena maska24.jpg samochod jescze nie jest skonczony ale czekam na troche sprzetu

Napisano

coz, nie ma w grafice ograniczeni (no moze sa ale to juz tak do 5 mln polygonow scena musi siegac) mozna odciac tyl samochodu i ukryc, tak samo opony i wszystko :) mozna robic wypasione projekty na kiepskich kompach wystarczy sie uczyc :]

Napisano

to nie tak jak moge to robic ale render trwa 5 min zeby otworzyc plik tez potrzebuje 5minut a jak probuje cos zmienic w siatce MeshSmooth to juz \"dol\" ale napiszcie jak wam sie teraz model podoba

Napisano

Proponuje obciąć dach, nałożyć grafike na karoserie, obniżyć zrobic fajny wydech i gotowe Mitsubishi eclipse spider ala 2f2f własnej roboty :D

Będzie superowe :]

Napisano

ciesze sie ze wam sie podoba, moze zrobie 2 versje eclipsa i ostawie je kolo siebe, ale narazie jest to daleki marzenie, bo najpierw musze skonczyc model od zewnatrz pozniej srodek, nastepnie szczegoliki. No i to mi zajmie dobry miesiac.

Napisano

Musze przyznać że twoje mazenia mi sie podoba. Jak bedziesz juz przy koncy to odpyknij dach i zrób dwie wersje . Będzie to superowo wyglądalo. A jak narazie nie jest źle tylko usisz jeszcze popracować ale według mnie super.

Pozdro