ndru Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Bawilem sie ostatnio w rigowanie i skryptowanie silnika. Na razie przedstawiam pierwsza czesc - skryptowanie tłoka. Piszac tutorial zakladalem, ze uzytkownik zna juz xpresso. http://www.zmurowski.com/tutorials/engine/ Pozdrawiam i zycze milej lektury.
skocu Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Doceniam wartość edukacyjną. Zastanawiam się jednak, czy nie lepiej budować takie połączenia na constrainach. Akurat na tłoku sprawdzałem to i w cinemie i w maxie i zawsze udało się bez skryptowania.
ndru Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 Chetnie dowiedzialbym sie jak to zrobiles za pomoca contrainow. Jesli mozesz to podrzuc plik.
ndru Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 Chcialem tylko zauwazyc ze w twoim setupie korbowod nie trzyma sie idealnie tloka. Dlatego bylem ciekawy jak obszedles ten problem - tlok nie porusza sie w poziomie w takim samym tempie jak zaczep korbowodu - stad cala matematyka. Pozdrawiam
skocu Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Zastanawiało mnie jaki setup robiłem dawno temu na constraniach, że się nie kaszanił. Zarobiłem taki 15 minutowy rig tłoka pracującego nieco inaczej niż samochodowy. Wrzucam tak w ramach uzupełnienia. szacun.
Rekomendowane odpowiedzi