Napisano 29 Listopad 200816 l Bawilem sie ostatnio w rigowanie i skryptowanie silnika. Na razie przedstawiam pierwsza czesc - skryptowanie tłoka. Piszac tutorial zakladalem, ze uzytkownik zna juz xpresso. http://www.zmurowski.com/tutorials/engine/ Pozdrawiam i zycze milej lektury.
Napisano 30 Listopad 200816 l Doceniam wartość edukacyjną. Zastanawiam się jednak, czy nie lepiej budować takie połączenia na constrainach. Akurat na tłoku sprawdzałem to i w cinemie i w maxie i zawsze udało się bez skryptowania.
Napisano 1 Grudzień 200816 l Autor Chetnie dowiedzialbym sie jak to zrobiles za pomoca contrainow. Jesli mozesz to podrzuc plik.
Napisano 1 Grudzień 200816 l Autor Chcialem tylko zauwazyc ze w twoim setupie korbowod nie trzyma sie idealnie tloka. Dlatego bylem ciekawy jak obszedles ten problem - tlok nie porusza sie w poziomie w takim samym tempie jak zaczep korbowodu - stad cala matematyka. Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200816 l Zastanawiało mnie jaki setup robiłem dawno temu na constraniach, że się nie kaszanił. Zarobiłem taki 15 minutowy rig tłoka pracującego nieco inaczej niż samochodowy. Wrzucam tak w ramach uzupełnienia. szacun.