Adramel Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Witam Czym można zrobić DOF dla animacji? Dla pojedynczych klatek można to robić Photoshopem z warstwą z-deptha. Ale czym dla animacji? Prócz AfterEfecta oczywiście(bo nie mam tego programu). Czy jest coś mniejszego? Plugin do VirtualDuba, albo coś do Adobe Premiera(mam go w pracy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 po co w postprodukcji robic dofa, nigdy nie zrobisz idealnego w post... przy renderze rob dofa (kazdy renderer ma chyba kamere z dofem, ewentualnie plugin jakis, np. Cebas Final DOF) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2008 (edytowane) po co w postprodukcji robic dofa, nigdy nie zrobisz idealnego w post... przy renderze rob dofa (kazdy renderer ma chyba kamere z dofem, ewentualnie plugin jakis, np. Cebas Final DOF) Standardowy DOF max jest o kant d***. Nie działa z efektami atmosferycznymi i jeszcze z dużą ilością używanych przeze mnie rzeczy. DOF na kamerze, liczony po pasach trwa wieczność przy animacjach. Cebas Final DOF tego nie znam... Pewnie nie jest częścią FinalRendera i trzeba za niego płacic osobno? EDIT FinalDOF wygląda super. Chyba lepiej niż X-DOF dla starego maxa. Dzieki, będę go ćwiczyć dla animacji. Edytowane 10 Grudzień 2008 przez Adramel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi