Piotreq91 Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Witam! Właśnie tworze jedną z pierwszych poważnych animacji ale nie potrafię wymodelować i animować kropli wody. Proszę o pomoc, z góry dzięki, pozdrawiam:)
piotrekde Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 sciagnij program realflow, dla mnie jedyny najlepszy do tego typu rzeczy.
tmdag Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Realflow moze byc dobrym rozwiazaniem aczkolwiek w wielu przypadkach wystarczy odpowiednio zanimowana geometria bez potrzeby symulacji. Wszystko zalezy od konkretnego przypadku
Mr_SAN Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 "tmdag" - dokaldnie :) Ja zrobilem to kiedys tak: Spline-ami narysowalem przekroj kropli, nalozylkem modyfikator "lathe". Wyszla mi ladna kropelka. W mojej animcji kropla wody wyciekala z kranu. Poprostu zrobilem animacje skalowania jej od najmniejszej do najwiekszej. Klikasz na "auto" pod linia czasu o ile dobrze pamietam i przesuwasz suwak animacji na jakas tam klatke. Po przesunieciu skalujesz krople wody i wylaczasz przycisk auto. Potem juz tylko utworzony klucz przesuwasz sobie w jaki tam czas chcesz na osi w zaleznosci od tego jak szybka chcesz miec animacje tego.
Rekomendowane odpowiedzi