Napisano 9 Grudzień 200816 l Witam! Właśnie tworze jedną z pierwszych poważnych animacji ale nie potrafię wymodelować i animować kropli wody. Proszę o pomoc, z góry dzięki, pozdrawiam:)
Napisano 17 Marzec 200916 l sciagnij program realflow, dla mnie jedyny najlepszy do tego typu rzeczy.
Napisano 21 Kwiecień 200915 l Realflow moze byc dobrym rozwiazaniem aczkolwiek w wielu przypadkach wystarczy odpowiednio zanimowana geometria bez potrzeby symulacji. Wszystko zalezy od konkretnego przypadku
Napisano 21 Kwiecień 200915 l "tmdag" - dokaldnie :) Ja zrobilem to kiedys tak: Spline-ami narysowalem przekroj kropli, nalozylkem modyfikator "lathe". Wyszla mi ladna kropelka. W mojej animcji kropla wody wyciekala z kranu. Poprostu zrobilem animacje skalowania jej od najmniejszej do najwiekszej. Klikasz na "auto" pod linia czasu o ile dobrze pamietam i przesuwasz suwak animacji na jakas tam klatke. Po przesunieciu skalujesz krople wody i wylaczasz przycisk auto. Potem juz tylko utworzony klucz przesuwasz sobie w jaki tam czas chcesz na osi w zaleznosci od tego jak szybka chcesz miec animacje tego.