Napisano 3 Marzec 200421 l Witam serdecznie! Po9stanowiłem zrobić mapkę do \"Jedi Academy\".Oczywiście problemy zaczęły się już zanim zacząłem robotę:( Czy macie jakies pluginsy do maxa (bezpośrednio do JA lub chociaż do Q3) ,lub jakieś tourtiale(najlepiej po polsku) do robienia mapek w GTradiant (lub własnie w maxie ,by potem to jakoś przerzucić)? Zgóry dziekuję za pomoc:)
Napisano 3 Marzec 200421 l http://www.q3arena.gry.wp.pl/?id=26 nie wiem czy ten kurs jeszcze dziala (czy w ogole jeszcze jest ta strona) ... W kazdym razie ja sie z tad uczylem ... znacyz przeczytalm jeszcze raz to co juz umialem .. bo radiant jest banalny
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Wielkie dzieki! Bardzo mi to pomogło! :D Potrzebuję jeszcze tylko info na temat tworzenia terenu(chyba jest jakis pluguns do radianta...)Czy moge teren zrobić np. w maxie a potem wrzucić go na plansze i będzie działać dobrze? Jak ustalic wielkość obiektów na mapie ? Tzn. skad mam wiedzieć jakiej wielkości będzie pow wrzuceniue do gry?
Napisano 5 Marzec 200421 l hi! jak chcesz sprawdzic wielkosc obiektow , to ustaw na mapie jakis obiekt z gry (portal , czy ustaw jakas paczke amunicji) a teren mozesz robic sciezkami (tam jest taka opcja ze mozna zrobic \"plane\" i go edytowac dowolnie;))
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor Jaszcze raz dzieki ! :D Pozaostały mi juz właściwie tylko dwa problemy: 1.Nie wiem czemu jak nacisnę ESC (czyli odznacze obiekt/brush/) to nie moge go juz spowrotem zaznaczyć.Czy to jakis błąd?Klikam na jakiegoś brusha i nic sie nie dzieje. 2.Czy moge zrobic TEREN w Maxie ,a potem go wrzucić do radianta ,tak by był on właśnie terenem?
Napisano 6 Marzec 200421 l Hi! Z tym esc em to jest tak ze to jest zatwierdzenie mobiektu, i jak chcesz go ruszyc z powrotem to musisz trzymac alt(chyba , a jak nie alt to ctrl) i kliknac na niego. A z terenem naprawde nie wiem jak jest , ja robilem mapki do q3 to tam byly tylko plaskie powieszchnie, a jak robilem do wolfa to ustawialem patha i jakis modyfikator na niego dalem , nie powiem jaki bo po prostu nie pamietam ;/