Napisano 4 Marzec 200421 l Witam! Mam takie pytanko czy mozna z lini polecen uruchomic max\'a i zmusic go do wykonania jakiego skryptu ?? I jeszcze jedno....Czy da sie Ustawic Brazila za pomoca max scriptu ?? Z gory dzieki za odpowiedz :) Pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200421 l Z tego co wiem to nie, mozna jedynie okreslic jakie skrypty beda wykonywane kiedy max sie uruchamia. Wydaje mi sie ze wystarczy wrzucic je do katalogu max_root\\scripts\\startup Najlepiej zajrzyj do helpa pod haslo Startup Script. Co do Brazila to niestety nie moge pomoc bo jakis czas temu przerzucilem sie na VRay\'a :D
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor Da sie :D ale ogromne dzieki za podpowiedz bo wlasnie to haslo Startup Script naprowadzilo mnie na wlasciwa droge. A oto rozwiazanie : w lini polecen wpisujemy: c:\\3dsmax\\3dsmax -U MAXScript xxx.ms gdzie -U MAXScript to parametr dla max\'a a xxx.ms nazwa pliku skryptu a czy VRay\'em da sie sterowac skryptami ??
Napisano 5 Marzec 200421 l Tak z ciekawosci - po co Ci takie sterowanie? Czyzbys chcial przez siec odpalac Maxa na innym kompie or sth? :)
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor mam zamiar napisac pewien programik jak to zrobie to napewno zamieszce linka :) DruGon a ja tez tak z ciekawosci co to za metamorfoza z DruG\'a na DruGon\'a ????
Napisano 5 Marzec 200421 l hehe, faktycznie chyba niedoczytalem :) Co do VRaya to niektorymi parametrami napewno tak, jakis czas temu Adek dal w newsach linka do skrytpu VRay Automator v0.55 http://www.metinseven.com/menu_goodies.htm
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor a teraz rozumiem juz co sie stalo DruG....cholerna szkoda ze odszedles z fynkcji moderatora :(, naprawde podziwialem wasza prace aby utrzymac to wszytko w calosci...ale zycie toczy sie dalej... Bardzo prosze o pomoc !! Jezeli ktos wie jak za pomoca scriptow zmusic Brazila lub VRaya do zmiany podstawowych parametrow to PISZCIE !!
Napisano 7 Marzec 200421 l Juz wiem! W ten sposob mozesz podejrzec nazwy wszystkich dostepnych parametrow: lista = getpropnames vray for i in 1 to lista.count do print lista Znajac ich nazwy w np. taki sposob mozesz ustawiac poszczegolne opcje: renderers.current.gi_irradmap_minRate = 12