Napisano 23 Grudzień 200816 l Witam! Mam problem z przezroczystością szyby w mojej scenie. Otóż jest ona przezroczysta na wszystkie elementy oprócz tła (nieba) będącego mapą HDRI. Problem widać na screenie poniżej. Próbowałem z różnymi materiałami szkła pobranymi z vray-materials.de i zrobionych przeze mnie i zawsze pojawia się ten sam problem. Sama mapa jeśli nie jest zasłonięta szybą działa normalnie (mapa HDRI pobrana z http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=84&unfold=exclusive ) EDIT: Jak zrobić, żeby cienie rzucane na pomieszczenie nie był takie ostre. Tylko żeby stawały się z odległością coraz bardziej rozmazane. Edytowane 23 Grudzień 200816 l przez dirtysouth
Napisano 23 Grudzień 200816 l Autor odznaczyłem tą opcję i już wszystko działa ok. ale dalej mam problem z tymi cieniami. jak je wyblurować, zeby nie były na całej długości jednakowo ostre? dzieki z góry za pomoc
Napisano 24 Grudzień 200816 l Autor ok. z problemem cieni sobie poradziłem. zmieniłem na vraysun i poustawialem jak należy z pomocą dokumentacji