Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam następujący problem. Mam 3 szyby. Dwie przezroczyste na pierwszym planie i jedną półprzezroczystą (frosted glass z vray-materials). Jak widać na renderze w miejscu nałożenia się wszystkich szyb znika efekt przezroczystości. Jak to mogę naprawić? Dzieki z góry zap omoc

6d61ca7236af3402m.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ty to masz jazdy z tymi szybami :]

Spróbuj zwiększyć parametr "Trace Depth" w zakładce refractions materiału. Trzy szyby, każda dwustronnie, to wychodzi 6. Standardowo jest 5, więc trochę mało by było.

Napisano
  • Autor

nie było tam nigdzie "trace depth" ale było "max depth" zwiekszylem to z 5 na 6 i juz jest ok, ale mam wrażenie, ze szyba (ta zmrożona) stała sie bardziej przezroczysta co nie do konca mi pasuje, ale trudno. i tak dzieki za pomoc.

Napisano
  • Autor

mam jeszcze jeden problem: jak zlikwidować te nienaturalne przyciemnienia (cienie) na suficie po prawej stronie. na scenie mam tylko vraysun.

578e29be81ed5ae0m.jpg

i drugi problem jak podrasować miejsce spotkania sie sciany z sufitem, bo te światło tam tez nie wyglada realistycznie

66f56d2280a2095bm.jpg

Edytowane przez dirtysouth

Napisano

wrzuc na cala wielkosc okna vray lighta ewentualnie colormapping ( zakladka rendering )

Edytowane przez Marcin_ps