dirtysouth Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Witam! Mam następujący problem. Mam 3 szyby. Dwie przezroczyste na pierwszym planie i jedną półprzezroczystą (frosted glass z vray-materials). Jak widać na renderze w miejscu nałożenia się wszystkich szyb znika efekt przezroczystości. Jak to mogę naprawić? Dzieki z góry zap omoc
arev Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Ty to masz jazdy z tymi szybami :] Spróbuj zwiększyć parametr "Trace Depth" w zakładce refractions materiału. Trzy szyby, każda dwustronnie, to wychodzi 6. Standardowo jest 5, więc trochę mało by było.
dirtysouth Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Napisano 24 Grudzień 2008 nie było tam nigdzie "trace depth" ale było "max depth" zwiekszylem to z 5 na 6 i juz jest ok, ale mam wrażenie, ze szyba (ta zmrożona) stała sie bardziej przezroczysta co nie do konca mi pasuje, ale trudno. i tak dzieki za pomoc.
dirtysouth Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Napisano 24 Grudzień 2008 (edytowane) mam jeszcze jeden problem: jak zlikwidować te nienaturalne przyciemnienia (cienie) na suficie po prawej stronie. na scenie mam tylko vraysun. i drugi problem jak podrasować miejsce spotkania sie sciany z sufitem, bo te światło tam tez nie wyglada realistycznie Edytowane 24 Grudzień 2008 przez dirtysouth
Marcin_ps Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 (edytowane) wrzuc na cala wielkosc okna vray lighta ewentualnie colormapping ( zakladka rendering ) Edytowane 24 Grudzień 2008 przez Marcin_ps
larksson77 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 zwiększ na początek Subdivs materiału jaki położyłes na scianie
Rekomendowane odpowiedzi