olala.p Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Witam! Robię właśnie wizualizacje budynku, ktory pokryry jest bnetonowymi płytami elewacyjnymi. Problem polega na tym, ze pomimo tego, ze wybrałam bitmape betonu i w jej ustwieniach zaznaczyłam "bump" materiał nadal wyglada na nieprzestrzenny a bardzo zależy mi, żeby pokazać jego chropowatosc. Bede wdzieczna za wszystkie rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 w swoim materiale wejdź w zakładkę maps kliknij na slot bump upewnij się że mapa bump nie uciekła gdzieś na lepiej sprawdź włączając podgląd bitmapy [ikona sześcianu w szachowice w material editor] poza tym zwiększ wartość samego bump, standardowo jest 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olala.p Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 mam zaznaczone "bump" i wartosc 70. mape betonu, ktora sobie wybrałam mam dolaczona w "diffuse color" -dalacze ja w "bump" moze dlatego nie bylo efektu...dziekuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 najlepiej pokaz co ci wyszlo na poczatek, bo jezeli bump nie wystarcza mozna pobawic sie displacement map lub normal poza tym jakiego renderera uzywasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olala.p Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 liczy się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olala.p Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 w scenie mam swiatlo target spot z ray trace shadow i sky light ( z multiplayer ustawionym na 0,7) - a jakis taki przeswitlony ten render jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi