Napisano 30 Grudzień 200816 l Mam scene zewnetrzna budynku i chcę żeby w moich oknach odbijał się jakiś krajobraz bez wklejania obektów w scenę. Nie wiem jednak czy po wklejeniu tej mapy oświetlenie sceny będzie takie same czy będzie trzeba cos modyfikowac? Gdzie w ogóle mogę znaleźć mapę z zielenią i niebem?
Napisano 30 Grudzień 200816 l mapę z odbieciem wrzucasz do zakładki reflection w enviroment vraya, nie zmieni ci to oświetlenia w scenie. Mapę hdri możesz zmontować używając darmowego hdrshop i photoshopa.
Napisano 30 Grudzień 200816 l mapę z odbieciem wrzucasz do zakładki reflection w enviroment vraya, nie zmieni ci to oświetlenia w scenie. Mapę hdri możesz zmontować używając darmowego hdrshop i photoshopa. hdri nie zmieni oświetlenia? a po co jest cała technika oświetlania hdr? nawet obrót horyzontalnie hdr dużo zmienia! chyba że ja się nie znam, może ktoś mnie oświeci?
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor no wlasnie tez sie kiedys tym troche bawilem i zmienialo mi swiatlo wiec dlatego pytam. Jak tym kontrolowac zeby nie bylo to przypadkowe? Jak ustalic skalę tego i w ogóle zeby bylo naturalne...
Napisano 30 Grudzień 200816 l Przecież Siwy napisał, że w reflections no tak, zapomniałem po co te sloty wszystkie są dzięki za oświecenie Pozdro
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor jak to w reflections? przeciez tam jest tylko okno do wklejenia tego
Napisano 30 Grudzień 200816 l wybierasz jako mapę w reflections vrayhdri, przeciągasz ją do mat editora i tam ją edytujesz
Napisano 30 Grudzień 200816 l kjubas, pod "8" masz jedno okno, ale pod "f10" masz wiecej... Wysil sią trochę.