kjubas Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 Mam scene zewnetrzna budynku i chcę żeby w moich oknach odbijał się jakiś krajobraz bez wklejania obektów w scenę. Nie wiem jednak czy po wklejeniu tej mapy oświetlenie sceny będzie takie same czy będzie trzeba cos modyfikowac? Gdzie w ogóle mogę znaleźć mapę z zielenią i niebem?
siwy Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 mapę z odbieciem wrzucasz do zakładki reflection w enviroment vraya, nie zmieni ci to oświetlenia w scenie. Mapę hdri możesz zmontować używając darmowego hdrshop i photoshopa.
claude Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 mapę z odbieciem wrzucasz do zakładki reflection w enviroment vraya, nie zmieni ci to oświetlenia w scenie. Mapę hdri możesz zmontować używając darmowego hdrshop i photoshopa. hdri nie zmieni oświetlenia? a po co jest cała technika oświetlania hdr? nawet obrót horyzontalnie hdr dużo zmienia! chyba że ja się nie znam, może ktoś mnie oświeci?
kjubas Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Napisano 30 Grudzień 2008 no wlasnie tez sie kiedys tym troche bawilem i zmienialo mi swiatlo wiec dlatego pytam. Jak tym kontrolowac zeby nie bylo to przypadkowe? Jak ustalic skalę tego i w ogóle zeby bylo naturalne...
claude Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 Przecież Siwy napisał, że w reflections no tak, zapomniałem po co te sloty wszystkie są dzięki za oświecenie Pozdro
kjubas Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Napisano 30 Grudzień 2008 jak to w reflections? przeciez tam jest tylko okno do wklejenia tego
siwy Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 wybierasz jako mapę w reflections vrayhdri, przeciągasz ją do mat editora i tam ją edytujesz
mkeruj Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 kjubas, pod "8" masz jedno okno, ale pod "f10" masz wiecej... Wysil sią trochę.
Rekomendowane odpowiedzi