Napisano 31 Grudzień 200816 l Witam, mam krótkie pytanie - czy istnieje jakiś skrót klawiaturowy do opcji Select Element w oknie Edit UVW? Dość często włączam to i wyłączam, gdybym miał skrót, na pewno byłoby prościej, tak więc z góry dzięki za pomoc. W Customize User Interface nic takiego nie znalazłem. Aha, jest jakiś skrót klawiaturowy żeby włączyć Arc Rotate SubObject?
Napisano 31 Grudzień 200816 l Autor Jeśli można to od razu drugie pytanie - czy w Edit UVW istnieje jakaś opcja, która byłaby po prostu odpowiednikiem Select? Jeśli po prostu zaznaczam jakieś elementy używając któregoś z dostępnych narzędzi, nieraz zdarza się, że element się przesunie lub zeskaluje. EDIT: Chciałbym jeszcze przypisać sobie skrót do opcji Weld Selected i teraz jej nie mogę znaleźć. Poza tym, czy da się jakoś ustalić moc weldowania, tak jak robi się to normalnie na obiektach? Edytowane 31 Grudzień 200816 l przez Kyroman
Napisano 31 Grudzień 200816 l ctrl+w to jest weld selected a zasięg weldowania się gdzieś w options> preferences? czy gdzieś tam ustawia. W każdym razie nazywa to sie chyba weld threshold.
Napisano 31 Grudzień 200816 l Autor Dzięki. Weld Threshold rzeczywiście jest w Options -> Advanced Options, czyli ustawić można, szkoda, że tylko w taki sposób. A co z tym Select Element? Sprawdziłem w Customize UI "Geom. Element Select Mode" i to nie jest to.