gecko Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Przepraszam, że znowu niepokoję, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć... (Nie mam też pojęcia jak to się 'fachowo' nazywa) Chodzi mi o środek obiektu, a raczej o to jak go zaznaczyć, a później przesunąć. Zwykle środek może być tylko jeden, ale co do 3ds max'a, to jestem skłonny uwierzyć, że będzie ich wiele. Więc też prosiłbym o opisanie / podanie komendy / naprowadzenie etc. dotyczące hmm... wszystkich xD Z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
claude Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 chyba ci chodzi o pivot można go zmienić w panelu hierarchy - następna ikona po modify - dalej chyba afekt piwot point - i wtedy przesuwasz ten środek - jest tam opcja automatycznego ustawiania w środku obiektu i tym podobne środki mogą być dwa jeśli masz zaznaczone dwa obiekty i użyjesz opcji [nie pamietam nazwy] ikonka za ikoną skalowania i za ustawianiem układu odniesienia zresztą poczytaj w help :) pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gecko Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 Tak - o to chodziło, wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts