Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie jestem pewien czy dobry dział, ale dobra:

Gdy już mam zrobionego bipeda, to czy mogę go teraz jakoś zmodyfikować (chodzi mi tu o ilość palców, itp)?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

wiem jak zrobić bipeda i jak go zmodyfikować, ale jak go zmodyfikować, gdy już jest ustawiony i aby nie stracić animacji.

Napisano

klikasz na "Figure Mode" i robisz z bipedem co chcesz, on jest niczym innym jak bryłą

wcześniejsze ustawienia możesz zmieniać w nakładce "Structure"

Napisano

że to jest temat o bipedzie to nie będe zakładał drugiego tylko dołącze pytanie o podobnej tematyce:

jak to jest zrobione, ze biped nie posiada kości a można nim poruszać tak jakby je miał. Czy jest możliwośc zrobienia postaci na takiej samej zasadzie jak biped jednocześnie nie używając go(bipeda) w swej konstrukcji?

Napisano

Widzisz ErOpz... czary ;) hue hue. Nie ma kości a jakby je miał.

Odpowiem na dwa razy.

1) Można zrobic sobie swojego ludka. Z prostych obiektów. Połączyc je ze sobą w hierarchii i już. Tak jak w przypadku bipeda, będzie on służył do animowania a potem przenosisz ten ruch na model z dużą ilością detalu (Skin, Skin Wrap i inne tym podobne dziwactwa)

2) Czy będzie działał tak jak biped? To już zależy od umiejętności. Biped ma sporo dośc zaawansowanych funkcji, które zostały napisane od zera przez programisów. I trzeba się liczyc z tym, że robiąc swojego ludka automatycznie się z nich rezygnuje. Albo pisze po swojemu od nowa. No i tyle :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
klikasz na "Figure Mode" i robisz z bipedem co chcesz, on jest niczym innym jak bryłą

wcześniejsze ustawienia możesz zmieniać w nakładce "Structure"

a gdzie są te wszystkie opcje?

Napisano

Ok najprosciej mowiac zaznaczasz biped'a klikasz na montion do gory po prawej (takie kolko) nastepnie tam kikasz figure mode (taki chopek) a nastepnie structure na dole. Mam nadzieje ze pomoglem ;]

Napisano
  • Autor

o cholera, jasne że pomogłeś!

tylko jeszcze są dwa problemy:

1.czy da się zachować animację, jeżeli zmieniam tylko ze szkieletu na gościa(male)?

2.nie montion tylko motion xD

Napisano
  • Autor
Sorki literki mi sie pomieszaly. Podczas zmieniania struktury animacja sie nie traci. ;]

no a mi się traci ;/