Pierzak Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Hej, Kolejne pytanie o podstawy AE ktorego się uczę: - Jak zrobić żeby obiekt w określonej chwili się pojawiał ale płynnie, a nie z klatki na klatke. -Jak wstawiam obrazek to jest on widoczny na calej długości animacji. Jak zrobić zeby był widoczyn np przez 3 sekundy?
Pablo Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Przejdz do zakladki Motion (takie kolko), musisz byc w klatce kluczowej i tam potem pozniej bedziesz mial zakladke Key Info a w niej wykresy tam sobie ustawiasz jak ma przechodzic obiekt czy nagle czy moze plynnie. pozdr EDIT: hmmm chyba zle przeczytalem posta ;) chodzilo o After Effect..no to ja sie na tym nie znam :) napisalem Ci tylkko jak to mozna zrobic w maxie :)
leander Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Tak jak poprzednio opisywałem jak przemieścić obiekt, tak samo robisz z widocznościa, czyli OPACITY. Bawiąc się trzema-czterema klatkami kluczowymi. W pierwszej opacity 0, kilka klatek dalej 100, po 3 sekundach znowu 100, i dalej zero. Zaniknie. Tak jak mówiłem możesz zmieniać tempo zanikania bawiąc się easingiem (krzywe baziera).
Pierzak Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 ok wyprobuje to. Probowałem bawić się OPACITY ale jakos mi nie wyszło. Widać za mało się starałęm. Wielkie dzięki leander. W temacie AE jesteś jak narazie moim bohaterem. 8)
leander Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Jak Ci nie wyjdzie to daj znac, wrzuce screena.
Rekomendowane odpowiedzi