Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Kolejne pytanie o podstawy AE ktorego się uczę:

- Jak zrobić żeby obiekt w określonej chwili się pojawiał ale płynnie, a nie z klatki na klatke.

-Jak wstawiam obrazek to jest on widoczny na calej długości animacji. Jak zrobić zeby był widoczyn np przez 3 sekundy?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przejdz do zakladki Motion (takie kolko), musisz byc w klatce kluczowej i tam potem pozniej bedziesz mial zakladke Key Info a w niej wykresy tam sobie ustawiasz jak ma przechodzic obiekt czy nagle czy moze plynnie.

pozdr

EDIT:

hmmm chyba zle przeczytalem posta ;) chodzilo o After Effect..no to ja sie na tym nie znam :) napisalem Ci tylkko jak to mozna zrobic w maxie :)

Napisano

Tak jak poprzednio opisywałem jak przemieścić obiekt, tak samo robisz z widocznościa, czyli OPACITY.

Bawiąc się trzema-czterema klatkami kluczowymi. W pierwszej opacity 0, kilka klatek dalej 100, po 3 sekundach znowu 100, i dalej zero. Zaniknie.

Tak jak mówiłem możesz zmieniać tempo zanikania bawiąc się easingiem (krzywe baziera).

Napisano
  • Autor

ok wyprobuje to.

Probowałem bawić się OPACITY ale jakos mi nie wyszło. Widać za mało się starałęm. Wielkie dzięki leander.

W temacie AE jesteś jak narazie moim bohaterem.

8)