Jozeph Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Witam !! Mój problem jest prosty a jednak nie umiem go rozwiązac. przeglądam filmy w necie z grafiki 3D (3D max) i często widze taki rendering filmu/sceny: http://pl.youtube.com/watch?v=ewHZay52J0o&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=TRpuHj2vWJ0&feature=related nie wiem jak uzyskac taki render i proszę Was o pomoc. nie ma tam (chyba) żadnego światła i cienie wyglądają ładnie (mnie się podobają ;)). Da się uzyskac taki render w mentalu ? jeśli tak to preferowałbym jakąkolwiek pomoc pod mentala :D z gory dziękuje Pozdrawiam
mkeruj Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Nie wiem jak w mentalu, ale w vrayu to bym environmentem oswietlil albo jakims swiatlem rozproszonym. Apropo - znasz może osobiście nurka z Jaworzna?
Jozeph Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 hmm własnie to jest problem ze nie posiadam Vray'a .... i preferowałbym w mentalu ewentualnie scanline.... co do nurka to widziałem go tylko na filmie wielkiego 60-cio ekranowego wyświetlacza LCD.
tweety Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 to jest zwykły ambient occlusion z dużym radiusem. ewentualnie najzwyklejszy skylight da ci taki efekt.
Jozeph Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 nie dziala... ze skylightem moze podobnie ale wciąz to nie to..
Orangegraphics Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 dokładnie to;) skylight z light tacerem
Jozeph Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Dalej nie wiem :DDDDDDDDDDD JAŚNIEJ !!! :D:D:D:D
Kris_R Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Nie da się jaśniej... silnik renderujący to scanline... światło wstawione w scenie to skylight.. czego jeszcze nie wiesz? Light Tracer? Włączasz w 'Advanced Lightning'... potestuj.. będzie git.
Jozeph Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 a widzisz :D jednak sie dało :)) dzięki Kris :) i reszcie ;) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi