mieteq Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 Witam, jezeli istnieje juz taki watek to prosze skierujcie mnie. Mam pytanie: Ile maksymalnie pamieci obsluzy WinXP? Wiem ze kiedys bylo widoczne jakies 3.25GB, aczkolwiek moze po ostatnim SP cos sie zmienilo. Jesli to rzeczywiscie max, poprosilbym o rekomendacje systemu dla np 8GB ram. Oczywiscie mowie o kompie domowym do freelancerki w 3dmax. dzieki za pomoc
mallow Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 systemy 32bitowe to trochę ponad 3 GB. jeśli chcesz 4 lub więcej, to potrzebujesz systemu 64-bitowego (a najpierw oczywiście 64bitowego procka)
mieteq Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 systemy 32bitowe to trochę ponad 3 GB. jeśli chcesz 4 lub więcej, to potrzebujesz systemu 64-bitowego (a najpierw oczywiście 64bitowego procka) Chcialem kupic core2 quad i wrzucic z 8gb ramu, rozumiem ze tylko Vista wchodzi w rachube? dzieki za info
zgred Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778.aspx#physical_memory_limits_windows_xp I wszystko jasne...
Rekomendowane odpowiedzi